Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vo Veľkej Británii zomrel bývalý šéf BMG Invest Vladimír Fruni
Zdielať na

Vo Veľkej Británii zomrel bývalý šéf BMG Invest Vladimír Fruni

BURNLEY / Vo Veľkej Británii zomrel v noci z pondelka na utorok bývalý majiteľ BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimír Fruni (64). Spolupracovníkovi TV JOJ vo Veľkej Británii Petrovi Mikitičovi to potvrdil tamojší koroner.

Vladimír Fruni 27. februára absolvoval kontrolu v nemocnici, kde mu údajne vyberali stehy po operácii žlčníka. Následne odišiel domov. Spočiatku bolo podľa informácií TV JOJ všetko v poriadku a rozprával sa so spolubývajúcim. V noci mu následne búchal na dvere, že mu je zle, aby mu zavolal sanitku.

Tá údajne prišla do jeho bytu až po 40 minútach. Policajti zabezpečili Fruniho izbu, zobrali dokumenty. Jeho telefón je nedostupný. Pre TV JOJ to potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí.

"Koroner pre grófstvo Lancashire nášmu konzulovi v Londýne oficiálne potvrdil úmrtie Vladimíra Fruniho, ku ktorému došlo v meste Burnley 28. februára,"uviedol hovorca rezortu Igor Skoček. 

Vladimír Fruni pracoval vo veľkosklade Boohoo, ktorý sa zaoberal triedením a balením oblečenia. Pracuje tam veľa Slovákov a Čechov. V práci bol podľa zistení spolupracovníka TV JOJ Petra Mikitiča do siedmej, potom odišiel do nemocnice na kontrolu.

Vladimír Fruni bol od roku 1997 šéfom nebankoviek, do ktorých ľudia vložili miliardy korún. Mnohí ale o úspory prišli. Poškodených bolo 170 tisíc ľudí. Špeciálny súd v Pezinku odsúdil Fruniho v roku 2007 na 11 a pol roka. Podmienečne ho prepustili v roku 2011.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy