Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž zaútočil nožom na turistov v egyptskom letovisku. Dvaja z nich zraneniam podľahli
Zdielať na

Muž zaútočil nožom na turistov v egyptskom letovisku. Dvaja z nich zraneniam podľahli

HURGHADA / V egyptskom letovisku došlo v piatok popoludní k útoku, pri ktorom muž pred hotelom nožom pobodal šesť turistov. Podľa zahraničných médii by malo ísť o ženy. Dve z nich zraneniam podľahli. Ďalších štyroch zranených previezli od nemocnice. Informácie o národnosti obetí a ranených sa však rozchádzajú.

Podľa miestneho ministerstva vnútra muž zaútočil nožom na turistov pred hotelovým rezortom Sunny Days. Útočník mal na súkromnú pláž hotela Sunny Days v Hurgade priplávať z inej, verejnej pláže. Dve Nemky zraneniam podľahli a ďalší turisti utrpeli zranenia. Pôvodne uviedli, že zavraždené ženy pochádzali z Ukrajiny, neskôr vyjadrenie zmenili.

Po útoku zranených návštevníkov previezli do nemocnice. Úrady zatiaľ nezverejnili podrobnosti o ich zdravotnom stave, uviedli len, že sú rôznych národností. Okrem dvoch Ukrajiniek, mal útočník zraniť aj osoby z Arménska a jednu osobu z Polska, uviedla jedna z agentúr. Nožom mieril najmä na hlavu, krk a nohy. Polícia ho ihneď zadržala, v súčasnosti ho vypočúva a zisťuje dôvody jeho konania. Útok prišiel iba niekoľko hodín po tom, ako údajní islamistickí militanti zastrelili v meste Gíza piatich policajtov. 

Zahraničné média uvádzajú, že išlo o šesť žien. 

https://twitter.com/Daily_Express/status/885867508795879425

Pri dnešnom útoku v Hurgada bola zranená aj 36-ročná Češka. Podľa Černínského paláca to potvrdili egyptské úrady. Žena má ľahko poranenú nohu. Podľa nášho Ministerstva zahraničných vecí sa v Egypte momentálne nachádza 1 677 registrovaných slovenských turistov. "V súvislosti s incidentom je náš zastupiteľský úrad v Káhire v kontakte s miestnymi úradmi a políciou. Zatiaľ nemáme informácie, že by medzi napadnutými boli aj slovenskí turisti," informuje hovorca Ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček. 

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/885878430029500416

Súvisiace články

Najčítanejšie správy