Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kňaz, ktorý miluje jazdu na motorke: Som tak bližšie k Bohu
Zdielať na

Kňaz, ktorý miluje jazdu na motorke: Som tak bližšie k Bohu

BREZOVÁ POD BRADLOM/MYJAVA / Po cestách v okolí Brezovej pod Bradlom či Myjavy sa preháňali stovky motorkárov. Na svojich strojoch pricestovali zo všetkých kútov Slovenska. Podujatie nieslo názov Štefánikova spomienková jazda. Motorkári si chceli uctiť jedného z najvýznamnejších Slovákov – Milana Rastislava Štefánika. Navštívili niekoľko miest, ktoré sa spájajú s jeho životom. A stretli pritom aj nekonvenčného kňaza.

Motorkári si prišli do Brezovej pod Bradlom uctiť pamiatku Milana Rastislava Štefánika. "Pripomíname si v tomto krásnom prostredí históriu," povedal jeden z prítomných motorkárov. 

 Z Bradla si to motorkári namierili do Vrboviec. Tu im miestny kňaz posvätil motorky. "Chceme vás povzbudiť, milí motorkári, motorkárky, aby ste boli v poriadku na vašich cestách, nech prídete zdraví a šťastní vždy domov," povedal farár, ktorý v minulosti na motorke jazdieval.  

Jeho ďalší dvaja kolegovia farári však na motorkách jazdia pravidelne. Jeden z nich z nej dnes dokonca kázal. "Na motorke sa cítim bližšie k Bohu," priznal kňaz a motorkár Bevan. 

Motorkári nejazdia len na Slovensku, ale veľmi často relaxujú v zahraničí. Kvalitou ciest ich prekvapilo najmä Rumunsko a Balkán. "Jazdíme radšej do zahraničia, je tam menej policajtov a sú lepšie cesty," potvrdil motorkár Dayton. 

Súvisiace články