Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Priznanie matky: Dcéru mali v postieľke ešte 11 dní po smrti
Zdielať na

Priznanie matky: Dcéru mali v postieľke ešte 11 dní po smrti

SURREY / Ilse Fieldsend sa priznala po niekoľkých rokoch, ako sa vyrovnávali so smrťou svojej dcéry, ktorá im skolabovala presne na Vianoce. V postieľke ju nechali ležať jedenásť dní po jej poslednom výdychu.

Georgia Fieldsend zomrela vo svojich troch rokoch na vianočnej dovolenke v Egypte v roku 2013. Dôvodom bola mozgová aneuryzma. Najprv skolabovala a o päť dní na to zomrela, informuje britský The Daily Thelegraph.

Zlomená matka Ilse sa so stratou dcéry vyrovnávala po svojom. Ležala pri nej v postieľke a rozprávala jej, ako ju miluje. Dokonca jej hovorila aj o plánoch pohrebu. "Viem, že si niekto môže myslieť, že to čo sme urobili, je šokujúce, ale nám to dávalo zmysel. Telo našej dcéry patrilo k nám, nie do márnice. Mať ju doma, nám pomohlo smútiť," povedala o smutnej udalosti Ilsa. 

Aby ju mohli mať doma, museli manželia podpísať dokument, v ktorom preberajú o zosnulú dcéru starostlivosť, kým nebude deň jej pohrebu. Vedenie pohrebníctva rodičov inštruovalo, že ak nechajú dvere do izby zatvorené a okná otvorené, malo by to byť v poriadku. Noc pred pohrebom obaja rodičia ležali po stranách postieľky a držali Georgiu za ruku. 

Malá hrdinka

Malá Georgia stihla ešte zachrániť šesť životov, jej funkčné orgány darovali na transplantáciu. A pomáha ďalej. V jej spomienke Ilsa založila nadáciu, ktorá zbiera peniaze na charitu. Tie poputujú do nemocnice King´s College Hospital. Tento rok by Georgia oslávila sedem rokov a jej charita už vyzbierala takmer 43 tisíc eur. "Táto myšlienka pramenila z hlbokého smútku a bolesti. Tak sme chceli osloviť svojich priateľov a rodinu, aby urobili niečo pozitívne na piatku Georgie," vysvetlila Ilsa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy