Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Biely dom má svojho prvého králika
Zdielať na

Biely dom má svojho prvého králika

WASHINGTON / Po psoch a mačkách prišiel rad aj na králikov. Jedného má doma aj viceprezident Mike Pence. Volá sa Marlon Bundo a nedávno sa stretol s rodinami vojakovl. Po stretnutí zožal veľký úspech najmä na sociálnych sieťach.

Stretnutie prebehlo v rezidenčnom dome viceprezidenta, kam prišli deti rodín vojakov pri príležitosti mesiaca ocenenia armády. Po oficiálnom privítaní do miestnosti prišla jeho manželka Karen, držiac na rukách čiernobieleho Marlona. "Je to prvý králik, ktorý kedy letel s Air Force Two," povedala Karen a deti ju nadšene obklopili, aby sa s Marlonom privítali.

Králik dostal oficiálnu vážnosť

Meno dostal po slávnom hercovi Marlonovi Brandovi. Svojej dcére ho darovali, keď robila filmový projekt do školy, v ktorom hral králik hlavnú rolu. O tom, aký je dôležitý svedčí aj fakt, že dostal oficiálnu skratku BOTUS (Bunny Of The United States), čo v preklade znamená prvý králik USA. Dokonca mu založili aj vlastný profil na Instagrame, ktorý momentálne sleduje viac ako deväť tisíc ľudí.  

Prípady, kedy sa domáce zvieratá stali v politických kruhoch populárnymi, je veľa. Tak napríklad psy Bo a Sunny bývalého amerického prezidenta sú jasným príkladom. "Boli skutočnými veľvyslancami amerického ľudu," povedal Obama, keď sa lúčil s Bielym domom. Vo Veľkej Británii je zase známy kocúr Larry, ktorému ani nevadí, že zmenil majiteľa. Po demisii Davida Camerona ostal v dome bývať s novou premiérkou Theresou May, uvádza český iDNes.cz.

Súvisiace články