Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prvé slovenské bábätká roku 2017
Zdielať na

Prvé slovenské bábätká roku 2017

SLOVENSKO / Prvé dieťatko v Bratislave sa narodilo v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch sedem minút po polnoci, volá sa Martinka. Prvým novoročným dieťaťom v Košiciach je dievčatko Michaela. Osem sekúnd po polnoci sa narodila malá Prešovčanka Eliška.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave Zuzana Eliášová informovala, že sa v ružinovskej nemocnici prvé dieťatko v novom roku narodilo 52 minút po polnoci. Chlapček sa volá Oliver, meria 51 centimetrov a váži 3 650 gramov.

V petržalskej nemocnici na Antolskej prišlo prvé bábätko na svet o 5:58. Malá Klárka meria 50 centimetrov a váži 3 670 gramov.

Návšteva primátora

Námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa uviedol, že dievčatko Michaela prišlo na svet 1. januára dve minúty po polnoci. Prvá malá Košičanka Michaela váži 3 810 gramov a meria 50 centimetrov. 

Ešte dnes, ako je už metropole východu zvykom, mamičku s maličkou navštívi košický primátor Richard Raši a odovzdá jej dar, ktorý venuje mesto Košice.

V druhej košickej pôrodnici v súkromnej nemocnici v Košiciach – Šaci sa dnes do siedmej nenarodilo žiadne dieťa.

Dcéra lekárky

V Prešove prišlo na svet prvé dieťa v roku 2017 iba osem sekúnd po polnoci. Novorodeniatko vážilo 3 960 gramov a meralo 51 centimetrov. Malá Eliška je prvorodenou dcérou zamestnankyne nemocnice, ktorá pracuje ako lekárka. 

Prvým novoročným dieťaťom narodeným vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline je Lilien. Narodila sa dnes o 8:50, meria 49 centimetrov a váži 3 530 gramov. Posledným minuloročným dieťaťom narodeným v tejto nemocnici je Richard z Jasenového. Narodil sa hodinu pred polnocou, vážil 3 440 gramov a meral 50 centimetrov.

Súvisiace články