Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kukláči zasahovali v Dolných Vesteniciach, zadržali zbrane aj náboje
Zdielať na

Kukláči zasahovali v Dolných Vesteniciach, zadržali zbrane aj náboje

DOLNÉ VESTENICE / Skoro ráno na ceste pred obcou Dolné Vestenice (okres Prievidza) zasahovali kukláči. V putách skončili dvaja ľudia. Policajti v kufri auta našli množstvo zbraní a nábojov. Obaja pasažieri skončili na policajnej stanici.

Kukláči zastavili osobné auto asi 500 metrov pred Dolnými Vestenicami. Národná kriminálna agentúra túto akciu pripravovala niekoľko týždňov. Muž, ktorého sledovali, sadol skoro ráno do svojho auta. Údajne mal v pláne predávať zbrane. Do cieľa však nedošiel. Cestu mu skrížili policajti. 

"Počas zaisťovacej akcie zastavila vozidlo s prievidzkým evidenčným číslom a zaistila podozrivé osoby," potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Policajti sa rozhodli, že auto dôkladne prezrú priamo na frekventovanej ceste.

Našli zbrane aj náboje

Policajti našli v kufri auta veľké množstvo zbraní a nábojov. "Išlo o terčovú pušku, terčovú pištoľ, samopal vzoru 61 škorpión, samopal vzor 26," potvrdil bezpečnostný expert Ľudovít Miklánek.

V kufri auta policajti našli okrem samopalov aj guľovnicu a náboje. Všetky zbrane zaistili. "Zbraň, ktorá nie je v evidencii, má na čiernom trhu vyššiu hodnotu," dodal bezpečnostný expert. 

​Auto podľa informácií TV JOJ z prostredia polície šoféroval muž z okresu Prievidza. Nielen jeho, ale aj ženu, ktorá sa v aute viezla s ním, policajti zadržali. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony. Ďalšie informácie bude možné poskytnúť, keď to procesná situácia dovolí," uzavrel Slivka.

Súvisiace články