Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muža po výbuchu zasiahla karbobrúska do hlavy, bojuje o život
Zdielať na

Muža po výbuchu zasiahla karbobrúska do hlavy, bojuje o život

DUBNICA NAD VÁHOM / V strojárskom závode v Dubnici nad Váhom prišlo v piatok ráno k výbuchu. Jeden zo zamestnancov po ňom zostal nevládne ležať na zemi. Tridsaťročnému mužovi vybuchol priamo pod rukami sud s horľavou látkou. Muž o život bojuje v žilinskej nemocnici.

Pracovný úraz sa stal vo výrobnej hale, kde krátko po siedmej hodine ráno prišlo k výbuchu. Tridsaťročný muž rezal karbobrúskou do sudu s hydraulickým olejom. "Pri rezaní 200-litrového hermeticky uzavretého plechového sudu pomocou brúsky, prišlo k vznieteniu a k následnej explozii nahromadených plynov vo vnútri suda," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"V dôsledku výbuchu prišlo k vymršteniu karbobrúsky, ktorá zasiahla muža do hlavy," hovorí Viliam Gajdošík z Inšpektorátu práce v Trenčíne.

Muža našli v kritickom stave

Róberta našli ležať v kaluži krvi a v bezvedomí. "Muž bol na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave s poraneniami hlavy letecky transportovaný do nemocnice v Žiline," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Tridsaťročný Róbert z Novej Dubnice sa po prevoze do nemocnice podrobil niekoľkohodinovej operácii. Jeho stav je veľmi vážny. Prípad vyšetruje polícia aj inšpektorát práce. "Poverený policajt obvodného oddelenia z Dubnice nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy