Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri streľbe v nákupnom centre zomrelo päť ľudí
Zdielať na

Pri streľbe v nákupnom centre zomrelo päť ľudí

BURLINGTON / Päť mŕtvych si vyžiadala streľba v obchodnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington. O život prišli štyri ženy a jeden muž, ktorý podľahol v nemocnici vážnym zraneniam. Strelec ušiel ešte pred príchodom policajtov, ktorí po ňom pátrajú.

Podľa svedkov vošiel ozbrojený muž hispánskeho pôvodu do obchodného centra Cascade Mall krátko po siedmej hodine večer miestneho času. (04:00 SELČ) a začal v jednej z veľkých predajní strieľať z pušky. Útok vyvolal paniku, ľudia utekali po chodbách a zatvárali sa v okolitých obchodoch. 

Než prišla polícia, páchateľ utiekol. Motív jeho konania zatiaľ nie je jasný. Na mieste zostal aj jeden zranený muž, ktorý na následky zranení zomrel. "Aktívne pátrame po podozrivom a stopách," uviedol hovorca washingtonskej polície Mark Francis. 

Na mieste zasahovali záchranári a polícia, ktorá obchodné centrum aj jeho okolie evakuovala a uzavrela. Stredisko prehľadávalo niekoľko hodín jedenásť tímov detektívov a dve skupiny so psami. 

Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) pomáhajú úradom v pátraní po páchateľovi. Na pátraní vyčlenili desiatky policajtov. Kancelária FBI v Seattli oznámila, že "nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali ďalšie plánované útoky". Burlington leží približne 100 kilometrov severne od Seattla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy