Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ladislav (†37) sa zrazil s kamiónom. Doma ho čakali tri malé deti
Zdielať na

Ladislav (†37) sa zrazil s kamiónom. Doma ho čakali tri malé deti

TRENČÍN / Tridsaťsedemročnému Ladislavovi z Novej Dubnice sa stal osudným prejazd ostrou zákrutou, ktorou v tom istom okamihu prechádzal aj kamión. Otec troch malých detí po náraze do prívesu zahynul.

K tragickej nehode došlo na svitaní pri obci Horné Srnie (okres Trenčín). Ladislav sa vracal domov do Novej Dubnice.V zákrute sa na neho vyrútil kamión. 

"Tesne pred momentom nárazu bol dvomi tretinami v protismere, len som v poslednej chvíli videl, ako dvihol hlavu hore. Neviem, či zapaľovač, telefón alebo čo. Nevenoval sa riadeniu úplne. Zdvihol hlavu a ja už som sa len snažil strhnúť to do priekopy," opisuje šofér autobusu.

"Pri stredovej deliacej čiare došlo k zrážke ľavej prednej časti osobného vozidla s ľavou časťou prívesu," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Osobné auto sa doslova napichlo na roh prívesu. Ten sa v tom momente nachádzal vo výške hlavy vodiča.

Nešiel rýchlo

"Náraz bol silný, nešiel som ani ja rýchlo, ani on, ale zrejme tá odstredivá sila, bola mokrá vozovka, zobralo ho do šmyku a trafil mi roh prívesu," opisuje šofér kamiónu. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, no vodičovi a zároveň otcovi troch malých detí už nemohli nijako pomôcť. 

"Telo vodiča sme vyprostili pomocou hydraulického náradia a odovzdali sme ho pohrebnej službe," povedal veliteľ zásahu Slavomír Košík. "Vo veci už vedieme trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na mieste dopravnej nehody bol aj súdny znalec z odboru cestná doprava," tvrdí Antalová.

Zdielať na

Súvisiace články