Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dve nehody v okolí Nového mesta nad Váhom. Zranili sa tri deti
Zdielať na

Dve nehody v okolí Nového mesta nad Váhom. Zranili sa tri deti

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Všetky záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom museli ráno zasahovať pri dvoch dopravných nehodách. Stali sa v priebehu niekoľkých minút. Zhodou okolností sa v oboch prípadoch viezli v autách aj deti.

Štyridsaťpäťročná vodička sa podľa všetkého až priveľmi ponáhľala na ceste zo starej Turej do Nového mesta nad Váhom. V aute viezla aj svojho 13-ročného syna. "Vodička neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, zišla s vozidlom mimo cestu, kde sa prevrátila," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Auto na dvoch kolesách

Po náraze do svahu zostalo zdemolované auto stáť na dvoch kolesách. Matke so synom sa našťastie, aj keď krkolomne, podarilo z vraku dostať po svojich. "Žena bola s povrchovými poraneniami celého tela a 13-ročný chlapec s poranením hrudníka transportovaný po ošetrení do myjavskej nemocnice," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel. Prípad polícia uzavrela ako škodovú udalosť.

Po pár minútach bola na tiesňovú linku nahlásená ďalšia dopravná nehoda. Všetky záchranné zložky sa presunuli do Čachtíc, kde sa čelne zrazili dve autá. Príčinou tejto nehody bol zrejme defekt na prednom kolese, ktorý prekvapil vodiča modrej Škody. Zrejme by sa nič vážne nestalo, ak by oproti nešlo práve auto. 

"Tridsaťosemročný Vladimír v dôsledku náhlej a neočakávanej poruchy stratil kontrolu nad vedením vozidla. V dôsledku toho prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim Citroënom," dodala Antalová.  

V aute sedeli tri deti

V ňom sedeli až štyria ľudia, z toho tri deti. Matka ich práve viezla do školy. Jedno dievča a jeden chlapec však namiesto toho skončili v nemocnici. "Šesťnásťročné dievča utrpelo poranenie hrudníka a desaťročný chlapec mal úraz hlavy. Obidvaja boli pri vedomí a záchranári ich transportovali do nemocnice v Trenčíne," povedal Chmel. 

Dychové skúšky na alkohol boli u vodičov negatívne Auta zostali po zrážke nepojazdné. "Dopravní policajti vyčíslili škodu na oboch vozidlách na asi 7 500 eur," doplnila Antalová. 

Súvisiace články