Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Daniel Lipšic končí v parlamente
Zdielať na

Daniel Lipšic končí v parlamente

BRATISLAVA / Daniel Lipšic sa vzdáva poslaneckého mandátu. Informoval o tom na tlačovej besede. Mandátu sa vzdáva k 30. septembru.

"Každú prácu som sa snažil robiť naplno. Po tom, čo sa stalo v pondelok, by som nevedel svoj poslanecký mandát vykonávať naplno. Preto som sa rozhodol odísť z postu poslanca národnej rady," vyhlásil.

Lipšic si váži podporu ľudí, ktorú dostal vo voľbách. "Osud tejto krajiny a jej ľudí mi nebol, nie je a nebude ľahostajný. Budem sa snažiť byť vo verejnom živote naďalej prítomný, budem ako advokát zastupovať ľudí," uviedol s tým, že na mnohé otázky nemá dnes odpoveď.

Pozrite si celú tlačovú besedu Daniela Lipšica:

​​​​O politickej budúcnosti v tomto okamihu Lipšic neuvažuje. Neuvažuje ani o tom, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. Odmietol tiež, že by kandidoval v komunálnych alebo regionálnych voľbách.

Zrazil chodca

Lipšic sa rozhodol vzdať mandátu v noci po nehode, pri ktorej zrazil chodca, ktorý na následky zranení zomrel v nemocnici. "Rozhodnutie, ktoré som urobil, bolo čisto moje rozhodnutie. Kolegovia na to mali iný názor," konštatoval.

TV JOJ/Richard Juriš

​Oznámil, že sa vráti do advokácie. Boj za dobrú krajinu bude podľa Lipšica pokračovať a rád k nemu prispeje, ak bude môcť. "Slovensko stojí za to, aby túto krajinu mali v moci ľudia," uviedol.

Poslanec národnej rady a advokát Daniel Lipšic zrazil v Bratislave na Vajnorskej ulici chodca. Sanitka zrazeného muža previezla do nemocnice v Ružinove na oddelenie ARO vo veľmi vážnom stave. Chodec zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy