Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chodec, ktorého zrazil Daniel Lipšic, zomrel
Zdielať na

Chodec, ktorého zrazil Daniel Lipšic, zomrel

BRATISLAVA / Poslanec národnej rady a advokát Daniel Lipšic zrazil v Bratislave na Vajnorskej ulici chodca. Sanitka zrazeného muža previezla do nemocnice v Ružinove na oddelenie ARO vo veľmi vážnom stave. Chodec zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

Chodec utrpel vážne zranenia, po prevoze do nemocnice zomrel. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich záchranárov," uviedla hovorkyňa bratislavských nemocníc Zuzana Eliášová.

Nehoda sa stala okolo ôsmej hodine večer na Vajnorskej ulici v Bratislave. U vodiča alkohol nezistili. Podľa polície prechádzal 72-ročný chodec cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Daniel Lipšic išiel po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. 

Lipšic šoféroval Škodu Superb. "Bola nám nahlásená dopravná nehoda na križovatke Kutuzovovej a Vajnorskej. Chodec utrpel vážne poranenie hlavy,“ informoval Jozef Minár z operačného strediska záchranárov.

Pozrite si priloženú reportáž:

Chodec podľa záchranárov utrpel vážne poranenie hlavy. "Muža sme prijali vo veľmi vážnom stave. Naši zdravotníci mu momentálne poskytujú maximálnu zdravotnú starostlivosť, ktorú si jeho stav vyžaduje," uviedla hovorkyňa univerzitnej nemocnice Zuzanu Eliášová.

"Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Daniel Lipšic sa podrobil dvakrát skúške na alkohol, výsledok bol negatívny. Chodec bol podľa neho oblečený v tmavom. 

"Išiel som po Vajnorskej a zrazil som chodca. Napriek tomu, že som sa snažil stále pozerať na cestu, netelefonoval som ani nesmskoval, tak zrejme bol v takom uhle, že som si ho jednoducho nevšimol. Išiel som nie vysoko rýchlosťou," uviedol Lipšic. "Bol v tmavom oblečení, ale ja sa nechcem vyviňovať," dodal. 

Chce pomôcť

Daniel Lipšic išiel z papiernictva v neďalekom nákupnom centre Polus. "Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Ak by som vedel akýmkoľvek spôsobom aspoň v malej miere pomôcť, veľmi rád to urobím," povedal. 

Poslanec podal zrazenému chodcovi prvú pomoc, radili mu operátori z linky 112. "Stále som veril a modlil sa, že prežije," dodal Lipšic. 

Mandátu sa nevzdá

Poslanec národnej rady Daniel Lipšic poobede predstúpil pre médiá a vyhlásil, že vždy bol zástancom toho, aby zákon platil pre každého. "Pre mňa je teraz absolútna priorita pomôcť pozostalým a spolupracovať s vyšetrovateľom,“ povedal Lipšic novinárom na otázku, či uvažoval o vzdaní sa poslaneckého mandátu. Lipšic priznal, že v minulosti mal dopravné priestupky, za ktoré zaplatil pokuty. Naposledy to bolo v Košiciach za prekročenie rýchlosti.

Lipšicovi je veľmi ľúto, čo sa pondelok večer stalo. "Už včera (v pondelok, pozn. SITA) som synovi zosnulého pána vyjadril ľútosť a poprosil ho, aby ospravedlnenie tlmočil celej rodiny,“ uviedol. Zároveň ponúkol pomoc, ktorá bude v jeho silách. Aj dnes komunikoval so synmi zosnulého muža.

TV JOJ

TV JOJ

Matovič: Lipšic nebude chcieť nadpráva

Predseda OĽaNO Igor Matovič je presvedčený, že Daniel Lipšic nebude chcieť pre seba ani za máčik nadpráv, protekcie či iného krivenia spravodlivosti. "Zaprel by sám seba a celý svoj doterajší odkaz v politike,“ napísal Matovič na sociálnu sieť v súvislosti s dopravnou nehodou, pri ktorej Lipšic na ceste zrazil chodca. Ten v nemocnici zraneniam podľahol. "Je mi ľúto mŕtveho človeka, či išiel po prechode alebo nie. Či mal vypité alebo nie. Jemu už život nikto z nás nevráti. Zároveň viem, že to, čo sa stalo, sa môže stať každému z nás a preto stojím pri Danovi. Potrebuje nás, tak, ako my všetci potrebujeme jeho,“ napísal Matovič.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10208720089852093

Súvisiace články

Najčítanejšie správy