Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Andrej Danko má opäť funkčný profil na Facebooku
Zdielať na

Andrej Danko má opäť funkčný profil na Facebooku

BRATISLAVA / Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko má opäť funkčný svoj oficiálny profil na sociálnej sieti Facebook. Predsedovi parlamentu ho zrušili po tom, ako jeho profil zaplavilo množstvo rozhorčených reakcií. Predsedu parlamentu totiž v tichosti povýšili na kapitána v zálohe, čo pobúrilo mnohých Slovákov, ale aj radových vojakov.

Oficiálny profil Andreja Danka sledovalo približne 9 000 ľudí. Podľa hovorkyne Slovenskej národnej strany Júlie Kollárovej ho zrušili len dočasne, pretože ho zaplavili nenávistné komentáre, vyhrážky a vulgarizmy. VIAC TU. Stránka už fungovala aj v nedeľu, ale s oveľa nižším počtom fanúšikov. V pondelok (23.1.2017) sa Kollárová k Facebooku a k jeho opätovnému spusteniu vyjadrovať nechcela. 

sns.sk

​Predsedu parlamentu povýšil minister obrany Peter Gajdoš v septembri až o osem hodností na hodnosť kapitána armády Slovenskej republiky. Treba povedať, že Gajdoša do funkcie nominovali práve národniari. 

Hrdý na hodnosť

Andrej Danko čelil veľkej kritike aj pre bozkávanie svojich kapitánskych výložkiek v priamom televíznom prenose. Na sociálnych sieťach sa začalo šíriť veľa vtipných obrázkov, ktoré tieto dve udalosti parodovali, ale aj kritizovali. Krátko na to Danko na svojej tlačovej konferencii vyhlásil, že je na svoju hodnosť hrdý. Ako zdôraznil, v prípade potreby je pripravený prevziať zodpovednosť, ktorá mu ako kapitánovi prináleží. Výzvu lídra OĽaNO Igora Matoviča, aby hodnosť vrátil, Danko vtedy odmietol.

Trestné oznámenie

Povýšenie predsedu Národnej rady SR Andreja Danka z hodnosti desiatnika na kapitána v zálohe spôsobila podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča vlnu kritiky aj zo strany profesionálnych vojakov, ktorí na povýšení pracujú roky. "Právom sa vojaci cítia dotknutí,“  povedal v pondelok na tlačovej besede s tým, že aj aktívneho vojaka, ktorého priviezli na Slovensko v cínovej truhle z vojenskej misie, ocenili povýšením iba o jednu hodnosť, kým Danko postúpil v rebríčku naraz o osem hodností. „Aby sme takému konaniu zabránili, predkladáme novelu zákona, ktorá politikom odoberie nemorálne udelené hodnosti,“ vysvetlil.

Podľa Danka je zrejmé, že povýšenie z hodnosti desiatnika na hodnosť kapitán je priamoúmerné jeho vzdelaniu a veku. Následne oznámil, že Matoviča čaká trestné oznámenie za ohováranie, poškodzovanie mena, šírenie neprávd o Dankovej osobe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy