Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andrej Danko si zrušil profil na Facebooku, tu je dôvod
Zdielať na

Andrej Danko si zrušil profil na Facebooku, tu je dôvod

BRATISLAVA / Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko už nemá svoj oficiálny profil na sociálnej sieti Facebook, ktorý tam mal pod názvom Andrej Danko - predseda NR SR. Stránka, ktorá mala niekoľko tisíc lajkov, je momentálne nedostupná. Rovnako nefunguje ani profil - Slovenská národná strana. Podľa strany SNS je to preto, že celá diskusia bola najmä o vulgarizmoch a fyzickom vyhrážaní sa.

Ide pravdepodobne o reakciu Andreja Danka na veľkú verejnú kritiku, ktorá sa na neho zniesla uplynulé dni nielen v médiách, ale aj na jeho profile na sociálnej sieti.

Išlo hlavne o zverejnenie informácie, že ho v septembri v tichosti povýšili až o 8 hodností na hodnosť kapitán armády Slovenskej republiky.

Na sociálnej sieti Facebook už nefunguje fanúšikovský profil Andreja Danka a ani Slovenskej národnej strany. Pritom, webová stránka SNS ešte stále odkazuje na nefunkčný profil. 

SNS zrušila svoj profil na sociálnej sieti Facebook

SNS zrušila svoj profil na sociálnej sieti Facebook

FACEBOOK.COM

Vyjadrenie SNS

„Na základe odporúčania správcu konta FB, tlačové oddelenie SNS pristúpilo k zmenám pravidiel. Fan pages SNS a Andreja Danka, sme nezrušili, hneď po nastavení ich obnovíme. Slušnosť diskusie žiaľ prekročila akúkoľvek hranicu, kde celá diskusia bola najmä o vulgarizmoch a fyzickom vyhrážaní sa. Dokonca dochádza aj k výhražným anonymným útokom na jednotlivé osoby, ktoré pracujú pre SNS. O uvedenom postupe sme informovali aj predsedu SNS Andreja Danka, ktorý je v zahraničí,“ píše sa v reakcii SNS, ktorú pre hnonline.sk poskytla hovorkyňa Júlia Kollárová.

Kritika aj paródia

Andrej Danko čelil veľkej kritike aj kvôli tomu, keď bozkával svoje kapitánske výložky v priamom televíznom prenose. Na sociálnych sieťach sa začalo šíriť veľa vtipných obrázkov, ktoré tieto dve udalosti parodovali, ale aj kritizovali.

Fanúšikovská stránka Andrej Danko - predseda NR SR mala viac ako 9 tisíc fanúšikov. Ihneď po zverejnení informácie v nedeľu večer, že si Danko zrušil svoj profil, vzniklo na Facebooku viacero nových profilov s rovnakým alebo podobným názvom.

​Na hodnosť je hrdý

Predseda parlamentu po vlne kritiky na svojej tlačovej konferencii vyhlásil, že je na svoju hodnosť, ktorú mu v septembri udelil minister obrany Peter Gajdoš, hrdý.

Ako zdôraznil, v prípade potreby je pripravený prevziať zodpovednosť, ktorá mu ako kapitánovi prináleží. Výzvu lídra OĽaNO Igora Matoviča, aby hodnosť vrátil, Danko vtedy odmietol.

Trestné oznámenie

Podľa Danka je zrejmé, že povýšenie z hodnosti desiatnika na hodnosť kapitán je priamoúmerné jeho vzdelaniu a veku.

Následne oznámil, že Matoviča čaká trestné oznámenie za ohováranie, poškodzovanie mena, šírenie neprávd o Dankovej osobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy