Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodej nadiktoval policajtom osobné údaje Tomáša, toho stíhali aj odsúdili
Zdielať na

Zlodej nadiktoval policajtom osobné údaje Tomáša, toho stíhali aj odsúdili

BRATISLAVA / Ak by ste si mysleli, že ukradnutie vašej identity je mimoriadne náročné, ste na omyle. Aj napriek moderným technológiám a databázam je to na Slovensku veľmi ľahké. Stačí, aby si policajti nedôsledne urobili svoju prácu. Potom sa môžete kedykoľvek stať obeťou štátneho šikanovania. Tak ako Tomáš z Bratislavy.

"Kradol. Chodil po nákupných centrách, kde hovoril že som ja, keď ho chytili. Nikto ho nikdy nelegitimoval. Povedal moje rodné číslo a meno a pánom policajtom to vždy stačilo."

Takto začína rozprávanie svojho príbehu Tomáš z Bratislavy. Kolotoč neuveriteľných opletačiek sa rozbehol ešte pred rokmi, keď ho zastavila hliadka pri cestnej kontrole.

Usvedčený aj odsúdený

"Povedali mi, že už by som mal ísť aj sedieť." Zaskočený Tomáš nemohol uveriť, keď mu policajti na oddelení vyrozprávali čo všetko mal napáchať a z čoho všetkého bol usvedčený a dokonca aj odsúdený.

Dokazovaním sa táto absurdnosť vysvetlila. Zlodej, ktorý sa za neho vydával, je vlastne muž, s ktorým sa stretávali ešte ako deti.

Tomášovi vyčistili trestný register a ten sa snažil na nepríjemnosti zabudnúť. Až donedávna, keď mu prišla pokuta. V apríli mal v Ružinove ukradnúť 11 sprejov. To mu bolo jasné, že sa tá istá situácia spred rokov zopakovala znova.

Šikana

"Keďže muž nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti jeho totožnosť bola zistená na základe ním uvádzaných nacionálov v systéme policajného zboru. Vzhľadom na značnú podobnosť zaistenej osoby nebolo zistené, že zaistená osoba uvádza nacionále inej osoby," uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa Tomáša, sa s páchateľom absolútne nepodobajú. Tomáš je tak zasa nie vlastnou vinou šikanovaný. Je už v kontakte s právnikmi, ktorí zvažujú podnet nie len na policajný postup, ale aj samotného zlodeja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy