Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pri zrážke vlaku a auta pri Dunajskej Strede sa zranili žena a malé dieťa
Zdielať na

Pri zrážke vlaku a auta pri Dunajskej Strede sa zranili žena a malé dieťa

DUNAJSKÁ STREDA / Na železničnom priecestí v obci Veľká Paka v okrese Dunajská Streda sa stala v sobotu napoludnie vážna nehoda. Nákladný vlak zachytil pri prechádzaní priecestím auto. Vo vozidle sa v čase nehody nachádzala 33 ročná žena so svojou 5 ročnou dcérou.

Vodička prechádzala cez železničné priecestie v obci Veľká Paka v okrese Dunajská Streda. Napriek svetelnej a zvukovej signalizácii sa nevšimla prichádzajúci nákladný vlak.

Skončili v nemocnici

Vlak auto prakticky zmietol z cesty a vozidlo skončilo vedľa koľajníc na streche. "Po vojdení na koľaje sa auto zrazilo s nákladným vlakom. V aute Mercedes ML bolo okrem vodičky aj päťročné dieťa," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Vodička si pri nehode zlomila kľúčnu kosť. Jej 5 ročná dcéra mala len ľahké zranenia. "Oboch pasažierov záchranári previezli do nemocnice. Dieťa utrpelo pravdepodobne povrchové zranenia. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje," dodala Mária Linkešová.

Polícia varuje

V tomto prípade bolo šťastím, že auto vrazilo do nákladného vlaku, vďaka radliciam pod rušňom auto vlak netlačil na koľajniciach, ale odsunul ho mimo nich. Osobná aj nákladná železničná doprava, na trati medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou, bola obnovená po takmer troch hodinách. 

Polícia upozorňuje vodičov, aby najmä v zimnom období nepreceňovali svoje schopnosti a na jazdu sa maximálne sústredili. V žiadnom prípade nie je vhodné, aby si za volant sadla osoba pod vplyvom alkoholu, okrem seba ohrozuje aj iných. V takýchto prípadoch je na mieste, aby zodpovedne pristupovali aj ostatní spolujazdci a využili iný spôsob prepravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy