Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž chcel upáliť manželku, pretože prehnane nakupovala
Zdielať na

Muž chcel upáliť manželku, pretože prehnane nakupovala

POĽSKO / Naozaj šokujúcim spôsobom sa pokúsil vyriešiť manželskú hádku pre prehnané kupovanie parfumov 50 ročný muž. Kým jeho žena spala, vylial jej na hlavu väčšinu voňaviek a škrtol zápalkou.

Po manželskej hádke, ktorá sa mala týkať voňaviek, vznikol veľký požiar bytu v poľskom meste Žory. 

"Muž jej vyčítal nadmerné používanie parfumov. Vyhrážal sa jej, že ju preto raz podpáli. Žena ho však ignorovala a išla spať," uviedla policajná vyšetrovateľka Anna Zbroja.

Obrovský požiar

Vtedy mal muž pristúpiť k posteli, obliať jej vlasy zmesou rôznych voňaviek a zapáliť. Žena sa snažila uhasiť, no požiar sa rozšíril do celého bytu. Na miesto okamžite vyrazili hasiči a jednotky polície.

Požiar bol taký rozsiahly, že z bloku bolo potrebné evakuovať 50 ľudí. "Hoci sa hasiči pokúsili zachrániť z bytu, čo sa dalo, zničil všetko vnútorné vybavenie," dodal hovorca polície Dariusz Lach.

Hrozí mu 10 rokov

Žene sa našťastie vďaka pohotovým reakciám podarilo prežiť len s niekoľkými popáleninami. Predtým ako ju sanitka odviezla do nemocnice, stihla policajtom povedať, čo sa stalo.

Muža policajti priamo na mieste zadržali a predviedli ho na policajnú stanicu. Päťdesiatročný manžel sa k činom priznal. Údajne argumentoval tým, že v jeho byte bolo viac parfumu ako vzduchu. Obvinili ho z pokusu o vážne ublíženie na zdraví a verejné ohrozenie. Hrozí mu za to až 10 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy