Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zázrak? Z trosiek hotela zasypaného lavínou zachránili už 11 ľudí
Zdielať na

Zázrak? Z trosiek hotela zasypaného lavínou zachránili už 11 ľudí

RÍM / Talianski záchranári vytiahli z trosiek lavínou zasypaného hotela Rigopiano ďalších štyroch živých ľudí. Sú medzi nimi aj dve malé deti muža, ktorý prežil a privolal pomoc. Ich záchranu považuje za zázrak. Podľa aktuálnej bilancie sa tak zachránilo 11 ľudí. Potvrdených je päť mŕtvych. Nezvestných zostáva minimálne 23.

Miestne média dnes informovali o tom, že z trosiek sa ozývajú ďalšie hlasy. Záchranné práce majú pokračovať dovtedy, kým sa nenájdu všetci nezvestní.

Informovala o tom v sobotu talianska záchranná služba. Päť ľudí v\slobodili už v piatok. Lavína na hotel, v ktorom bolo okolo 30 ľudí, spadla v stredu krátko po zemetrasení, ktoré zasiahlo stredné Taliansko.

Uväznení v troskách

V noci sa podarilo z hotela Rigopiano vyslobodiť dve ženy a dvoch mužov. Záchranári sa k nim prekopali pomalým tempom pre obavy, aby nezasypali vzduchové kapsy, ktoré v zrútenej stavbe zostali.

V piatok zachránili štyri deti a jednu ženu. Záchranári zistili, že pod troskami je najmenej desať živých ľudí. V noci na sobotu záchranári vytiahli z trosiek telá dvoch mŕtvych žien, čo zvyšuje počet nájdených obetí nešťastia na štyri. Dvoch mŕtvych odviezli už skôr.

Nezvestní

Podľa úradov je stále nezvestných najmenej 15 ľudí. Talianske médiá oznámili, že v noci bolo z trosiek počuť hlasy, ale je vraj ťažké určiť, kde presne ľudia sú. Záchranári ale túto informáciu nepotvrdili. Ich hovorca Luca Cari povedal, že práce budú pokračovať vo dne aj v noci, pokiaľ nebudú nájdení všetci, ktorí v hoteli boli.

Na miesto sa prvý záchranársky tím dostal vo štvrtok skoro ráno, vyslobodených prevážajú vrtuľníkmi do pobrežného mesta Pescara, kde čakajú príbuzní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy