Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Petra mali roztrhať psy pri skúmaní vtákov, polícia nechce ukázať telo príbuzným
Zdielať na

Petra mali roztrhať psy pri skúmaní vtákov, polícia nechce ukázať telo príbuzným

BRATISLAVA / Polícia stále nemá všetky dôkazy v prípade mladého ornitológa, ktorého pred týždňom pravdepodobne roztrhali zvery. Manželka i príbuzní očakávajú od polície dôkladné vyšetrovanie. Prestávajú jej ale dôverovať a preto oslovili renomovaného advokáta. Televízia JOJ získala aj stanovisko advokáta, ktorého naopak oslovil chovateľ psov podozrivých z útoku.

Policajní vyšetrovatelia už takmer týždeň pátrajú po stopách, ktoré by jednoznačne preukázali to, že na Petra Matika pri skúmaní vtákov na Devínskom jazere, zaútočili psy miestneho podnikateľa.

Prešlo šesť dní od tragédie a dohryzené telo stále súdni lekári nemôžu odovzdať pozostalým, aby ho mohli pochovať.

"Príčinné súvislosti medzi smrťou poškodeného a útokom zvierat sú predmetom znaleckého skúmania. Rovnako sa vyhodnocujú jednotlivé zaistené stopy z miesta činu a tela poškodeného," píše sa v stanovisku Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Chce utratiť psov

Televízia JOJ sa skontaktovala s advokátom, ktorého oslovil majiteľ psov, ktorí sú stále podozriví z toho, že na muža veľmi pravdepodobne zaútočili. Ich majiteľ s políciou spolupracuje, vyšetrovateľ ho stále neoznačil za zodpovedného za tragédiu.

"V prípade, ak sa preukáže, že tohto skutku sa dopustili psy pána, ktorý je momentálne podozrivý, urobí všetko preto, aby podľa svojich možností mohol tejto rodine pomôcť," uviedol Martin Ribár, advokát podozrivého podnikateľa.

Majiteľ psov požiadal znalkyňu, ktorá skúma jeho psov, aby ich utratila. Podľa zistení TV JOJ z prostredia vyšetrovania mu ale veterinárka zatiaľ utratenie psov neodporúča, keďže je to predčasné a stále nie je preukázané, že útočili jeho vlčiaci.

Telo má stále polícia

Príbuzní nebohého Petra sú ale nespokojní s vedením vyšetrovania záhadnej smrti, ktoré podľa nich trvá dlho. "My sme telo dodnes nevideli. Nechcú nám ho vydať a nevysvetlili ani dôvody. Pritom už z poranení im muselo byť jasné, že išlo o psy," píše sa v emaily pozostalých, ktorý poslali Televízii JOJ. 

Preto požiadali o právne služby renomovaného piešťanského advokáta, ktorého verejnosť pozná najme z kauzy Hedvigy Maloinovej. To, že bol rodinou nebohého oslovený potvrdil TV JOJ v telefonickom rozhovore.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy