Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Manželka dôstojníka kapitánovi Dankovi: Hanbím sa za vás
Zdielať na

Manželka dôstojníka kapitánovi Dankovi: Hanbím sa za vás

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Sociálne siete sú zaplavené vtipnými fotomontážami nového kapitána slovenskej armády, Andreja Danka. Poskočenie o 11 hodností je nevídané a na hlavu ministra obrany padá kritika zo všetkých strán. Ešte predtým, ako súčasný minister obrany, Peter Gajdoš, povýšil Danka na kapitána, si nechali vysoké hodnosti udeliť bývalým ministrom Glváčom aj iní smerácki politici. Konkrétne Fico, Maďarič, Jahnátek a Paška.

Ľudia reagujú pohoršene aj pobavene. Povyšovanie vojenských hodností politikov nekopíruje bežný postup. Profesionálni vojaci si každé povýšenie musia zaslúžiť a na hodnosti, ktoré v uplynulom roku dostali politici, čakajú aj roky, či rovno desaťročia. 

Manželka jedného z nich sa rozhodla napísať priamo, čo si o tom myslí. Jej muž je dôstojníkom a ako sama hovorí, žien profesionálnych vojakov sú tisíce. Tých, ktorí reálne slúžia a v zahraničných misiách priamo nasadzujú životy. Pani Eva na svojom facebookovom profile, okrem iného, píše za všetky manželky vojakov: "Urazili ste každého vojaka slovenskej armády, no tí Vám to vzhľadom na hierarchiu a poslušnosť najavo nedajú. My ale áno. Hanbím sa za Vás, za Vašu nadutosť a pýchu." Andrej Danko sa nehanbí a na otázku, či hodnosť vráti, odpovedal jasné: "Nikdy."

Celý status si môžete prečítať pod reklamou.

Facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy