Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Agresívny mladý vodič zrazil policajta, z miesta ušiel
Zdielať na

Agresívny mladý vodič zrazil policajta, z miesta ušiel

BRATISLAVA / Bratislavský policajt, ktorého koncom minulého roka počas bežnej kontroly na Račianskej ulici zrazil 28-ročný vodič sa stále lieči zo svojich zranení a do práce sa zatiaľ nevrátil. Cestného piráta, ktorý ho takto doriadil a z miesta ušiel, už jeho kolegovia odhalili aj obvinili.

Nešťastie sa stalo koncom minulého roka v širšom centre hlavného mesta. Vodič najskôr s hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky spolupracoval. Vydal doklady, vystúpil z auta a čakal. Problém nastal, keď mu chceli dať policajti fúkať a keď spozorovali, že ponúkaný vodičský preukaz patrí zjavne niekomu inému. Dvadsaťosemročný Lukáš sa v tej chvíli rozhodol, že z miesta ujde. Mal totiž aj udelený zákaz šoférovania. Zasahujúci policajt sa snažil muža z vozidla ešte rýchlo vytiahnuť von. Nakoniec ho ale pirát vláčil ešte niekoľko metrov za sebou.

Vodičovi sa podarilo zmiznúť. Do hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky totiž narazila vodička, ktorá im nedala prednosť. Odstavenú Audi tak našli prázdnu pred Prezídium Policajného zboru. Cestný pirát ale dlho neunikal. Dnes má na krku i obvinenie. "Dvadsaťosemročného Lukáša už vyšetrovateľ obvinil," povedal bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

​Mladý muž podľa zistenia televízie JOJ nemal problémy so zákonom po prvýkrát. V minulosti mal byť zapletený do majetkovej trestnej činnosti a spôsobiť mal i vážnu nehodu kvôli ktorej mu bol udelený zákaz šoférovania. Preto sa rozhodol pri kontrole hliadke ujsť. Mladému mužovi v prípad dokázania viny hrozí až osemročné väzenie.

Zranený príslušník Pohotovostnej motorizovanej jednotky sa lieči už niekoľko mesiacov a podľa zistení televízie nebude môcť ešte nejaký čas do práce nastúpiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy