Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Agresívny muž spôsobil dvom policajtom otras mozgu
Zdielať na

Agresívny muž spôsobil dvom policajtom otras mozgu

RIMAVSKÁ SOBOTA / Bežná policajná kontrola sa včera dramaticky zvrtla. V nemocnici skončili dvaja policajti, aj vodič. Hliadka zastavila auto na Košickej ceste v Rimavskej Sobote okolo pol jednej v noci. Policajti na to mali dôvod, posádka vozidla sa správala veľmi čudne.

Tomáš, ktorý má 28 rokov, najskôr zastavil na benzínovej pumpe. Tam k nemu do auta nastúpil ďalší muž, oblečený iba v krátkom tričku. Podľa svedkov sa správali mimoriadne zvláštne. Nepozdávali sa ani policajnej hliadke. "Hliadka polície sa počas bežného výkonu služby nachádzala na čerpacej stanici v RS, kde spozorovala vodiča, ktorý javil známky požitia alkoholu,"  opísala situáciu Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Muž naštartoval a vybral sa smerom na Lučenec. PMJ-čkári ho okamžite zastavili. Vodič najskôr s policajtmi komunikoval úplne normálne, dokonca im odpovedal na otázky. Potom sa ale jeho správanie náhle zmenilo. Odmietol dychovú skúšku a na policajtov zaútočil. Obidvoch zranil. Museli zasahovať aj záchranári, ktorí ich previezli do nemocnice. Tam skončil s ľahšími zraneniami aj 29-ročný vodič. "Dvaja privezení príslušníci polície mali otras mozgu. Momentálne sú v nemocnici na pozorovaní, ich stav je však stabilizovaný," vyjadril sa Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia. Tomáša už ho obvinili zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Nie je vylúčené, že v tomto prípade začnú trestné stíhanie aj pre drogovú trestnú činnosť. Jeden z mužov totiž stihol z auta vyhodiť sáčky s podozrivými látkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy