Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž dobodal mladú ženu, sám sa prihlásil na polícii
Zdielať na

Muž dobodal mladú ženu, sám sa prihlásil na polícii

BANSKÁ BYSTRICA / V nedeľu večer dobodal 59 ranami 50-ročný muž v penzióne Bella v Banskej Bystrici 28-ročnú ženu. Tá zraneniam podľahla. Neskôr sa sám prihlásil na polícii.

Miroslav Š. z Banskej Bystrice bol v minulosti súdne trestaný, odpykal si aj niekoľkoročný trest. Spolu s matkou dvoch malých detí, 28-ročnou Evou Š. z Novej Bane, sa ubytovali v penzióne na Sládkovičovej ulici. Nebolo to po prvýkrát. Na izbe mal na ženu zaútočiť nožom, ktorým jej mal spôsobiť takmer 60 bodných rán v oblasti hlavy a krku. Po čine sa sám prihlásil na polícii. K vyšetrovaniu boli prizvaní znalci z odboru súdneho lekárstva.

Obhliadajúci lekár na mieste určil ako predbežnú príčinu smrti mladej ženy šok z vykrvácania. V súvislosti s udalosťou začali banskobystrickí policajti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Bližšie okolnosti vraždy, ako aj motív konania podozrivého muža sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Miroslav je však banskobystrickej polícii dobre známy už z minulosti. Koncom 90. rokov otriasla Banskou Bystricou vražda mladučkej tehotnej Evy, ktorú našli zaškrtenú v skrini na chodbe paneláku. Práve Miroslava za jej vraždu vtedy odsúdil Krajský súd.  "V roku 2000 dostal za vraždu 23 rokov," upresňuje hovorkyňa Krajského súdu v BB, Adriana Vašková. Miroslav sa na slobodu dostal minulý rok v lete na slobodu po tom, čo si za mrežami odpykal 16 rokov. Okresný súd v Trenčíne vtedy rozhodol o jeho podmienečnom prepustení a nariadil trojročný ochranný dohľad a šesť ročnú skúšobnú dobu. Slobodu si dlho neužil, ďalšieho krvavého útoku sa dopustil ešte v podmienke. Tentokrát hrozí v prípade dokázania viny výnimočný trest 25 rokov alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy