Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž odhryzol mladíkovi časť prsta
Zdielať na

Muž odhryzol mladíkovi časť prsta

VíŤAZOVCE - Hádka sa zmenila na fyzickú roztržku. Jeden z mužov druhému odhryzol časť prsta. Súd ho uznal vinným. Poslal ho na 14 mesiacov za mreže.

Odohralo sa to na dedinskej akcii. Podľa polície sa hádka zmenila na fyzickú roztržku. Obžalovaný Ján pritom 27-ročnému Emilovi odhryzol časť prsta. Podľa jeho slov mu to spôsobilo komplikácie, keďže bol dlhšie práceneschopný. Prokurátor muža obžaloval z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Následne súd obžalovaného uznal vinným a vymeral mu 14 mesiacov nepodmienečne. Prihliadal i na to, že výsledkom roztržky bol nenapraviteľný následok v podobe amputácie prsta. Podľa otca je odsúdený dlhodobo v zahraničí. Povedal, že sa ešte obrátia na Najvyšší súd.

​Pred pár dňami Emil televízii JOJ potvrdil, že s rozhodnutím odvolacieho súdu nesúhlasí a nepomôže mu, že Jána posielajú za mreže. Vraví, že by mu pomohlo finančné odškodnenie. Súd ich odkázal na občiansky proces.

Súd v rozhodnutí prihliadal i na to, že pre obžalovaného to nebolo prvé vybočenie z medzí zákona a navyše sa tak stalo v skúšobnej dobe. "Naposledy bol uznaný vinným zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.  Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy