Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Boris Kollár prišiel na políciu vypovedať o Čistom dni
Zdielať na

Boris Kollár prišiel na políciu vypovedať o Čistom dni

BRATISLAVA / Líder strany Sme rodina Boris Kollár prišiel na políciu, aby vypovedal v kauze Čistý deň. Políciu zaujímajú informácie o nezvestnosti dievčaťa, s ktorou Kollár komunikoval cez sociálnu sieť Facebook.

Boris Kollár pri príchode na políciu opäť zopakoval, že celá táto situácia je prácou Smeru. Zopakoval, že komunikácia je kompletná a na políciu ide podať vysvetlenie. Politik prišiel s právnou zástupkyňou Evou Mišíkovou. (Mišíková je exprokurátorka Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry, rešpektovaná expertka na trestné právo. Právnička zastupuje momentálne aj Daniela Lipšic v prípade jeho nehody.)

"Stále sa ma pýtala na to isté. Či som vedel, koľko má to dievča rokov. Vidím za tým len problém Čistého dňa a neodňatie licencie," povedal po výpovedi na polícii predseda Sme rodina Boris Kollár.  "Vôbec sa nebavíme o tom, že niekto tam mal sex na rozlúčku, nebavíme sa ani o tom, že im mali odňať licenciu zo zákona," uviedol. Polícia si podľa Kollára pýtala od neho zariadenie, ktoré používal, keď s dievčaťom komunikoval, to však on nemá, pretože starý telefón dávno vymenil. "Nedopustil som sa ničoho zlého, o čom by som vedel. Neopýtal som sa len na vek," povedal po výsluchu Kollár na otázku, či sa obáva, že to vrhne zlé svetlo na jeho politickú kariéru.

Kollár podľa jeho právnej zástupkyne vypovedal v prípade v procesnom postavení svedka. "Môj klient veľmi podrobne vypovedal k všetkým okolnostiam, ktoré už v stredu boli masívne medializované," povedala. Zároveň zdôraznila, že nerozumie, prečo sa prečinom ohrozenia mravnej výchovy, vo veci ktorého bolo začaté trestné stíhanie, zaoberá protikorupčná jednotka Národnej kriminálnej agentúry. Podobné skutky totiž podľa nej patria do kompetencie krajských policajných riaditeľstiev.

Boris Kollár sa na utorkovej tlačovej konferencii priznal, že komunikoval s klientkou zariadenia Čistý deň. Podľa vlastných slov ale nevedel o tom, koľko má rokov a že sa tam lieči z drogovej závislosti.

Šéfka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková obvinila v utorok dopoludnia nemenovaného opozičného politika z nevhodnej facebookovej komunikácie s ich chovankyňou, ako aj zo zatajenia informácií o nej polícii, keď bola nezvestná.

​Poslanec s dievčaťom komunikoval najskôr v máji 2014. Keď sa dozvedel o tom, že je nezvestná, kontaktoval ju opäť. Polícii, ale to, že je v poriadku, neoznámil. "Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad,“ vyhlásila Tománková. Poslanca preto vyzvala, aby do dvoch týždňov zverejnil svoju facebookovú komunikáciu s týmto dievčaťom. 

​Predseda Sme rodina sa popoludní priznal, že on je tým opozičným poslancom, ktorý komunikoval s tínedžerkou. Zverejnil aj komunikáciu medzi ním a tínedžerkou.

​Kollár podľa vlastných slov s dievčaťom od mája 2014 sporadicky komunikoval, no Tománková klamala vo viacerých bodoch, vrátane obsahu tejto komunikácie. Zdôraznil, že nevedel, že je dievča maloleté, pričom jeho vek sa dozvedel až v októbri minulého roku. Tínedžerka podľa neho vždy kontaktovala jeho, a nie naopak. Kollár taktiež zdôraznil, že sa s ňou nikdy nestretol.

Na jeseň 2016 po vypuknutí kauzy Čistý deň sa ho dievča dokonca snažilo vydierať a žiadalo, aby vystúpil v prospech tohto zariadenia, čo však Kollár odmietol. "Pani Tománková vypustila bublinu. Sú to všetko lži,“ vyhlásil.

​Je za tým Fico a Tomáš

Kollár je presvedčený, že za snahou o diskrimináciu jeho osoby je strana Smer-SD, ktorá sa snaží o zakrytie vlastných káuz. "Je to dymová clona, ktorá nesie rukopis Smeru a Erika Tomáša,“ povedal. Na dôkaz svojich tvrdení predložil Kollár novinárom fotografiu zo stretnutia Tománkovej s bývalým agentom SIS Petrom Tóthom a kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktoré sa uskutočnilo tesne pred tlačovou konferenciou Čistého dňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy