Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kollár priznal kontakt s tínedžerkou z Čistého dňa, vytiahol fotku Kočnera
Zdielať na

Kollár priznal kontakt s tínedžerkou z Čistého dňa, vytiahol fotku Kočnera

BRATISLAVA / Zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková obvinila zatiaľ nemenovaného opozičného politika, že nenahlásil polícii informácie o nezvestnom, vtedy 15-ročnom drogovo závislom dievčati. Dievča, s ktorým bol predtým tento poslanec v kontakte na Facebooku, kde zverejnilo erotické fotografie, utieklo z Čistého dňa a polícia po ňom pátrala viac ako dva mesiace.

Poslanec ju na základe policajného pátrania spoznal a znovu sa s ňou skontaktoval na sociálnej sieti, no polícii to neoznámil. "Morálny človek by túto informáciu posunul polícii, toto však nebol ten prípad,“ vyhlásila Tománková. Poslanca preto vyzvala, aby do dvoch týždňov zverejnil svoju facebookovú komunikáciu s týmto dievčaťom. Ak tak odmietne urobiť, mal by podľa nej odísť z politiky. Tománková sa rozhodla tento prípad medializovať, pretože podľa vlastných slov chcela poukázať na dvojtvárnosť morálky politikov.

Prípad sa stal asi pred tromi rokmi. Pred štyrmi mesiacmi začala polícia trestné konanie. Tománková však nechcela špecifikovať, kto podal oznámenie ani kto je obvineným, aby nemarila vyšetrovanie. Policajného prezidenta Tibora Gašpara ale vyzvala, aby tento prípad polícia nenechala nevyriešený.​

Obvinenie, ktoré dnes zaznelo z úst zakladateľky resocializačného centra Čistý deň Zuzany Tománkovej na adresu opozičného poslanca, je natoľko závažné, že poslanci za hnutie OĽaNO Igor Matovič a Anna Verešová vyzývajú tohto poslanca, aby sa ešte dnes priznal. "Obvinenie, ktoré zaznelo, je natoľko závažné, že vyzývam opozičného poslanca, ktorý bol obvinený z amorálneho spávania sa voči klientke, aby sa priznal. Nie je prejavom statočnosti vypisovať oplzlé správy drogovo závislej, ale priznať sa a vzdať sa mandátu. Ešte dnes nech sa prizná,“ povedal Matovič s tým, že priznanie k amorálnemu správaniu bude statočným krokom.

"Pani Tománková vie o verejnom činiteľovi, ktorý podľa jej slov mal sexuálne narážky voči chránenej osobe, maloletému dievčaťu, ktorá z Čistého dňa ušla. Opozičný poslanec podľa pani Tománkovej vypisoval maloletej texty so sexuálnym podtónom a nechutnými návrhmi. Desí ma tento fakt, že máme verejného činiteľa, ktorý to robil, a desí ma aj to, ako pani Tománková prezentovala tieto závažné informácie. Hovorí v inotajoch, podáva len indície, kto by to mohol byť,“ povedala Verešová. Ak Tománková vie, kto páchal tieto činy, podľa Verešovej by mala povedať jeho meno a nečakať, kým sa poslanec sám prizná. Podľa nej je strašné, že tento poslanec môže takto komunikovať aj s ďalšími dievčatami.

​​Kollár: Tomanková na mňa vyvíjala nátlak

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár priznal, že on je tým nemenovaným politikom, ktorého zakladateľka resocializačného centra Čistý deň Zuzana Tománková obvinila z nevhodnej facebookovej komunikácie s ich chovankyňou, ako aj zo zatajenia informácií o nej polícii, keď bola nezvestná. Kollár podľa vlastných slov s dievčinou od mája 2014 sporadicky komunikoval, no Tománková klamala vo viacerých bodoch, vrátane obsahu tejto komunikácie.

Vek dievčaťa sa dozvedel až v októbri minulého roku. Dievčina podľa neho vždy kontaktovala jeho, a nie naopak, pričom zdôraznil, že sa s ňou nikdy nestretol. Čo sa týka obvinenia, že políciu neinformoval v čase jej úteku z resocializačného zariadenia, Kollár povedal, že o policajnom pátraní nevedel a spojil sa s ňou, len aby sa uistil, že je v poriadku. Na jeseň 2016 po vypuknutí kauzy Čistý deň sa ho dievča dokonca snažilo vydierať a žiadalo, aby vystúpil v prospech tohto zariadenia, čo však Kollár odmietol. "Pani Tománková vypustila bublinu. Sú to všetko lži,“ vyhlásil.

Kollár je presvedčený, že za snahou o diskrimináciu jeho osoby je strana Smer-SD, ktorá sa snaží o zakrytie vlastných káuz. "Je to dymová clona, ktorá nesie rukopis Smeru a Erika Tomáša,“ povedal. Na dôkaz svojich tvrdení predložil Kollár novinárom fotografiu z dnešného stretnutia Tománkovej s bývalým agentom SIS Petrom Tóthom a kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktoré sa uskutočnilo tesne pred tlačovou konferenciou Čistého dňa. Tománková podľa Kollára kedysi pracovala na úrade vlády a aj teraz riešila problémy Čistého dňa na úrade vlády prostredníctvom premiérovho mediálneho poradcu Erika Tomáša. Kollár dodal, že Kočner sa snažil o jeho diskreditáciu aj v minulosti, no viac nevysvetlil.

"Úrad vlády SR sa ostro ohradzuje voči vťahovaniu predsedu vlády Roberta Fica a jeho poradcu Erika Tomáša do aktuálnej kauzy predsedu strany SME rodina Borisa Kollára. Vníma to ako zúfalú snahu o odpútanie pozornosti od podstaty problému, ktorou je podozrenie z nemorálneho konania voči mladistvej. Boris Kollár by sa mal viac sústrediť na vysvetlenie nevhodnej komunikácie s dievčaťom, ktoré sa liečilo z drogovej závislosti," napísala hovorkyňa predsedu vlády Beatrice Szabóová.

Fotka podľa Kollára vznikla krátko pred tlačovou konferenciou Zuzany Tománkovej:

TV JOJ

​Reportér TV JOJ Rasťo Striško kontaktoval policajné prezídium s nasledovnou otázkou:

Vzhľadom na dopoludňajšie informácie zverejnené zo strany zakladateľky N.O. Čisty deň p. Mgr. Zuzany Tománkovej Mikovej, že polícia SR už 4 mesiace vedie trestné stíhanie vo veci, ktoré nešpecifikovala len uviedla, že ide o stíhane "pravdepodobne" pre trestný čin ohrozovania mravnej výchovy mládeže vás žiadame o nasledovné:

Pani Tománkova Mikova, N.O. Čisty den uviedla, že posledným má byť v tom čase maloleté dievča, ktoré bolo chovankyňou resocializačného zariadenia Čisty deň a bolo v internetovom kontakte s mužom, ktorý je aktuálne ústavným činiteľom a poslancom NR SR.

Vyšetruje, vedie polícia SR aktuálne trestné stíhanie pre uvedené, v ktorom figuruje na strane svedka niekto zo súčasných poslancov NR SR? Bol v takejto veci vypočutý na zápisnicu o výsluchu svedka poslanec menom Boris Kollár alebo iný poslanec NR SR? Ak áno, pre aké skutočnosti? Kedy? Boli v takomto konaní už vykonávané zaisťovacie úkony? Ak áno, aké? Boli do trestnej veci ustanovení znalci? Ak áno, z akých odvetvi? "V predmetnej veci si prezident Policajného zboru vyžiadal informácie, na základe ktorých sa k prípadu vyjadrí čo najskôr," odpovedalo na otázku Prezídium PZ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy