Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vladimír Mečiar v televízii obhajoval svoje amnestie
Zdielať na

Vladimír Mečiar v televízii obhajoval svoje amnestie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Od svojej volebnej porážky v roku 2010 sa Vladimír Mečiar objavil na verejnosti iba sporadicky. Aj to len neoficiálne. Až do utorkového večera. Pred kamerami spravodajskej televízie TA3 obhajoval svoj postoj ku kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho, smrti Róberta Remiáša a s tým súvisiace amnestie.

Krátko po devätnástej hodine pred spravodajskou televíziou vystupuje z auta. Bez akejkoľvek reakcie vchádza do budovy. Na za bránou stojacich novinárov nereagoval. Téma večera je jasná. Únos Kováča mladšieho, vražda Remiáša, Mečiarove amnestie. V diskusnom štúdiu hlavnému aktérovi sekundoval parlamentný pamätník, Béla Bugár.

Vyše hodinová debata však nepriniesla žiadne prekvapenie. Zatiaľ čo Vladimír Mečiar je stále presvedčený o opodstatnenosti a nezrušiteľnosti jeho amnestií, Bugár tvrdí, že práve teraz je vhodná doba na to, aby sa Slovensko s amnestiami vysporiadalo.

Zatiaľ čo Bugár sa po diskusii v televízii zdržal krátko, Mečiar si dal na čas. Do limuzíny nasadol pár minút po jedenástej a v hlasnom sprievode demonštrantov bez akéhokoľvek vyjadrenia odišiel.

Vystúpenie Vladimíra Mečiara na verejnosti okamžite rozprúdilo obrovskú diskusiu. Kontaktovali sme ľudí, ktorí mali s jeho kauzami do činenia, či už na jednej, či na druhej strane. Odvahu hovoriť však našli iba niektorí.

"Tento pán je arcidiabol. Neverím tomu, že ten prípad niekedy niekoho postaví pred súd. Všetko to hodia na mŕtveho Svěchotu," hovorí Marián Kočner, podnikateľ

"Som presvedčený, že Mečiar nepatrí na televíznu obrazovku, ale pred vyšetrovateľa, pretože my tu riešime ťažké zločiny únos a vraždu, z ktorých je pôvodne podozrivý," hovorí Milan Kňažko, herec a bývalý politik.

"Štyria ľudia z tajnej služby mi rozmlátili auto, vyhrážali sa mi, že mi zabijú syna. Vladimír Mečiar, ako som videl v utorok v televízii sa nezmenil. Klame, podvádza, vymýšľa si a má strach," hovorí Eugen Korda, novinár.

"Slovensko, ak sa chce nazývať právnym štátom, malo by sa očistiť politicky v prvom rade z toho obdobia mečiarizmu tých 90 rokov," hovorí Peter Vačok, advokát a bývalý vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy