Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ivana Mjartana, kandidáta na prezidenta, našli mŕtveho
Zdielať na

Ivana Mjartana, kandidáta na prezidenta, našli mŕtveho

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hasiči v Horskom parku na Drotárskej ceste našli v byte, ktorý patrí bývalému politikovi Ivanovi Mjartanovi, mŕtve telo. Túto informáciu potvrdila aj polícia. Podľa zistení televízie JOJ by malo ísť o spomínaného politika. Do bytu prišiel v pondelok človek z najbližšej rodiny a chcel sa dostať do spálne, ktorá bola zvnútra zamknutá. Zavolali záchranárov a následne hasičov, ktorí byt otvorili.

"V čase krátko pred 13:30 sme prijali oznámenie o náleze tela muža bez známok života v priestoroch jedného z bytov na ulici Drotárska cesta v Bratislave. Oznámenie hliadka Policajného zboru preverila a jeho hodnovernosť potvrdila," uviedla policajná hovorkyňa polície Veronika Slamková.

"Na mesto bol privolaný ohliadajúci lekár, ktorý vylúčil cudzie zavinenie a pre zistenie presných príčin smrti bola nariadená pitva. Prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I," dodala

Podľa polície ohliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil súdno-znaleckú pitvu. Tá by mala určiť presnú príčinu smrti. 

Podľa informácií TV JOJ mal Ivan Mjartan podlomené zdravie a nie príliš často vychádzal z domu. Minulý rok mal nehodu pred jedným z nákupných centier v Bratislave.

​Ivan Mjartan bol v minulosti splnomocnený veľvyslanec Slovenska v Českej republike. Bol považovaný za pravú roku Vladimíra Mečiara. Ivan Mjartan v roku 1999 kandidoval na prezidenta Slovenskej republiky. Mjartan pôsobil aj ako štátny tajomník na ministerstve kultúry a šéf koordinačnej rady HZDS.

Pôsobil aj v oblasti médií a stál pri zrode Radiožurnálu Slovenského rozhlasu, ktorý bol promečiarovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy