Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Modlitby za zrušenie koncertu Rammstein nepomohli: Trenčín zažíva nápor ľudí
Zdielať na

Modlitby za zrušenie koncertu Rammstein nepomohli: Trenčín zažíva nápor ľudí

TRENČÍN / Trenčín zažíva nápor ľudí z celej Európy. Tí tam smerujú na koncert skupiny Rammstein. Na tamojšom letisku sa bude zabávať 40-tisíc ľudí. Doprava v meste pritom kolabuje aj počas bežných pracovných dní. Kvôli tomuto koncertu preto prijali viacero špeciálnych opatrení.

Pokiaľ nemusíte, do Trenčína radšej necestujte. Túto výzvu adresovalo vedenie mesta aj polícia širokej verejnosti. Dôvodom je koncert skupiny Rammstein. "Naše mesto takýto koncert s takouto kapacitou ešte nezažilo. Sme zvedaví, ako to dopadne," uviedla hovorkyňa mesta Trenčín, Erika Ságová. Na trenčianskom letisku sa má zabávať 40-tisíc ľudí z celej Európy. V meste sa báli, že to spôsobí dopravný kolaps. Mnohé podniky preto dali zamestnancom voľno. "Všetky školy sú zatvorené, mali by sa problém poobede dostať domov," dodala hovorkyňa.

Mnohí sa za zrušenie koncertu modlili v kostole

V uliciach mesta bolo vidieť najmä ľudí, ktorí prišli na koncert. Boli ale aj takí, čo by koncert najradšej zrušili. Proti koncertu sa mali ľudia modliť v jednom z trenčianskych kostolov. Farár pre TV JOJ mimo záznam povedal, že to tak nie je, ale viacero veriacich podľa ich slov prišlo práve s týmto cieľom. "Čo som počula od exorcistov, je to satanistická kapela. My budeme odprosovať Boha za tie nadávky, ktoré mu budú adresované prostredníctvom tých satanistov," uviedla obyvateľka Veronika. Ich modlitby ale vyslyšané neboli. Kapela do Trenčína pricestovala.

Prvých návštevníkov pustili do areálu na pravé poludnie. Mnohí tu čakali celé hodiny. Zatiaľ čo si niektorí utekali obsadiť dobré miesto priamo pod pódiom, iní čakali v kolónach. Situácia na cestách sa začala komplikovať po štrnástej hodine popoludní. "Máme 90 policajtov v teréne," uviedla hovorkyňa Trenčína. Najhoršia situácia bola v Trenčianskych Stankovciach a na ceste 1/9, ktorá je v rekonštrukcii a kadiaľ vedie trasa na letiskové parkovisko. Zápchy sa očakávajú aj po skončení koncertu. 

Situáciu pred koncertom mapoval aj reportér Rasťo Striško:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy