Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická zrážka nákladiaku s cyklistkou. Barbora (15) neprežila
Zdielať na

Tragická zrážka nákladiaku s cyklistkou. Barbora (15) neprežila

PODLUŽANY / Barbora z Bánoviec nad Bebravou mala v piatok oslavovať 16. narodeniny, no namiesto osláv chystajú blízki jej pohreb. Život tínedžerky vyhasol vo štvrtok večer pri obci Podlužany (okres Levice), keď sa viezla na bicykli po hlavnej ceste a zrazil ju 66-ročný vodič Tatry.

Pár minút po zrážke zostal na ceste ležať zdemolovaný bicykel, v poli skončilo nákladné auto a 15-ročné dievča bojovalo v sanitke o život.

"Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi bezodkladne vykonávaná rozšírená resuscitácia," informoval hovorca záchranárov Andrej Hirjak.

Boj o život

Dievča bojovalo o život, lekári to nevzdávali, no Barbora svoj boj prehrala.

"Napriek rýchlemu zásahu záchranárov a viac ako hodinovej resuscitácii lekár s poľutovaním konštatoval úmrtie. Dieťa utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom," potvrdil Hirjak.

Barbora by v piatok oslávila 16. narodeniny. Jej rodičia pri pohľade na svoju dcéru skolabovali.

Skratka 

Tínedžerka sa vo štvrtok vracala domov a chcela si skrátiť cestu. Spolu s kamarátkou chceli prejsť na poľnú cestu, keď im plány skrížilo nákladné auto.

Vodič prichádzal z vedľajšej cesty, dievčatá boli na hlavnej.

"Šesťdesiatšesťročný Dušan, vodič nákladného auta, pravdepodobne nedal prednosť 15-ročnej cyklistke," informovala trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

​Vodič sa v poslednej chvíli snažil strhnúť volant, ale dievča zachytil. Tínedžerku okamžite odhodilo. Barborina kamarátka nehodu videla.

"Dopravný policajti u vodiča nákladného auta alkohol nezistili," konštatovala Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy