Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cyklista pri Zvolene narazil do kapoty auta, zomrel na mieste
Zdielať na

Cyklista pri Zvolene narazil do kapoty auta, zomrel na mieste

ZVOLEN / Tragédia neďaleko Zvolena. Pri obci Tŕnie narazil do auta starších manželov mladý cyklista. Podľa polície scházal dolu prudkými serpentínami a zrejme nepočítal s tým, že sa z druhej strany približuje prichádzajúce auto. Náraz do kapoty auta bol smrteľný. Mladému mužovi už nedokázali pomôcť ani záchranári.

Okolnosti záchranné zložky vyšetrujú. V aute, ktoré smerovalo do obce Tŕnie sedel starší manželský pár. Vracali sa domov. K nešťastnej kolízii došlo v prudkých serpentínach necelý kilometer pred cieľom.

Strmé zákruty

Podľa dopravných policajtov, ktorí boli na mieste, sa 33-ročný cyklista spúšťal dolu strmými zákrutami. Bicykel bol rozbehnutý, zrejme nepočítal s tým, že sa k nemu približuje prichádzajúce auto.

Vodič povedal, že sa všetko zbehlo veľmi rýchlo a zrážke sa aj napriek jeho snahe zabrániť nedalo. Pri náraze do kapoty auta utrpel mladý muž ťažké zranenia. Nepomohla mu ani prilba, ktorú mal na hlave. 

Zraneniam podľahol na mieste, aj napriek tomu, že mu pomáhali záchranári. "Záchranári 32-ročného muža ešte polhodinu na mieste oživovali, neúspešne. Utrpel mnohopočetné poranenia celého tela, ktorým napokon podľahol," povedal hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy