Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zrážka cyklistu s autom neďakelo Komárna. Jiří nehodu neprežil
Zdielať na

Zrážka cyklistu s autom neďakelo Komárna. Jiří nehodu neprežil

ČIČOV / Cyklista sa v utorok vybral z Veľkého Medera smerom na obec Čičov. Pred dedinou ale nedal prednosť autu prichádzajúcemu z hlavnej cesty. Kolízia sa skončila tragédiou.

Päťdesiatdeväťročný Jiří prišiel z Jihomoravského kraja tráviť aktívnu dovolenku do Veľkého Medera. Športovec denne absolvoval cyklotúry po Žitnom ostrove.

V utorok sa vydal smerom na Komárno. Pri vychádzaní na hlavnú cestu smerom na Čičov si zrejme v rýchlosti pre vysokú kukuricu a stromy najprv nevšimol osobné auto prichádzajúce po hlavnej ceste z ľavej strany.

Zvolil iný smer

Vodič auta tvrdí, že videl cyklistu na križovatke. Hlavu mal otočenú vpravo, preto predpokladal, že pôjde tým smerom. Cyklista ale prešiel na druhú stranu.

Moravák odbáčal vľavo. Vodič ho chcel obísť z pravej strany. Manéver ale skončil zrážkou. Vodič nestihol ani brzdiť. Zachytil cyklistu, ktorého nezachránila ani kvalitná prilba.

"Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," potvrdil hovorca záchranárov Boris Chmel.

Nedal prednosť autu

"Cyklista pri vychádzaní na hlavnú cestu pravdepodobne nedal prednosť z ľavej strany prichádzajúcemu osobnému autu," potvrdila nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková.

Zrážka cyklistu s autom pri Čičove. Jiří nehodu neprežil, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy