Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti našli pri domových prehliadkach kože vzácnych zvierat. Väčšina obvinených skončila v cele
Zdielať na

Policajti našli pri domových prehliadkach kože vzácnych zvierat. Väčšina obvinených skončila v cele

TRENČÍN / Kože z medveďov, rysa ostrovida, mačky divej a iných vzácnych zvierat našli policajti pri domových prehliadkach v Trenčianskom kraji. Skupinu mužov sledovali niekoľko mesiacov. Väčšina z nich skončila v cele.

Enviropolícia zasahovala na území celého Trenčianskeho kraja. Sústredila sa však na okresy Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Trenčín. Obvinila viacero osôb, v policajných celách skončili štyria muži – dvoch z nich eskortovali na trenčiansky okresný súd.

"U klienta bola vykonaná domová prehliadka. Vznesené obvinenie má enviroveci, teda ohrozovanie chránených živočíchov a rastlín, ako aj nedovolené ozbrojovanie," povedal Mrtin Žaťko, advokát obvineného. Policajti okrem iného zaistili kože z medveďov, rysa ostrovida, mačky divej a iných vzácnych živočíchov. "Doporučoval preparácie vyrábanie koží aj chránených živočíchov, priznal sa a skutok ľutuje," dodal Martin Žaťko. Rovnako sa priznal a oľutoval aj druhý muž, ktorého úlohou bolo kože chránených zvierat spracovať. 

Napriek tomu, že svoje konanie oľutovali, sudkyňa ich poslala za mreže. "S týmto sa my nestotožňujeme, zahlásili sme sťažnosť a veríme, že krajský súd bude mať iný názor," dodal Martin Žaťko. Policajti na prípade stále pracujú. Nie je vylúčené, že okruh obvinených sa čoskoro rozšíri. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy