Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Auto prešlo do protismeru a vrazilo do kamiónu. Vodič je ťažko zranený
Zdielať na

Auto prešlo do protismeru a vrazilo do kamiónu. Vodič je ťažko zranený

ZVOLEN / 5 hodín neprejazdný hlavný ťah smerom na Maďarsko, cesta zaliata naftou a jeden ťažko zranený vodič. To je výsledok dopravnej nehody neďaleko Zvolena. Okolnosti vyšetruje polícia, hľadajú svedkov nehody.

Je to hlavný ťah smerom na Maďarsko, poľský kamionista viezol tovar do Budapešti, no niekoľko kilometrov za Dobrou Nivou došlo k čelnej zrážke s protiidúcim autom. "Išiel veľmi rýchlo, zrazu prešiel do môjho pruhu a skončilo to zrážkou," informuje vodič kamióna. 

V osobnom aute sedel 30-ročný vodič z Krupiny. Podľa polície prešiel do protismeru, prečo sa to stalo ale ešte jasné nie je. Kým kamionista vyviazol bez zranení, stav vodiča auta bol po nehode vážny. "Posádka na mieste ho vyslobodzovala z vraku," povedal Miroslav Dančo z hasičského zboru vo Zvolene. 

vytieklo 300 litrov nafty, znečistená bola cesta na 100 metrovom úseku. Frekventovaný ťah bol uzavretý viac ako 5 hodín, práve pre vytečené pohonné hmoty. Cestu museli vyčistiť hasiči, šmýkalo sa na nej a hrozili tak ďalšie kolízie. Nehodu vyšetruje polícia, vodič mal podľa informácií TV JOJ už pred záchranármi narážky na alkohol, po prevoze do nemocnice mu preto odobrali krv.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy