Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kiska pred voľbami dohovára občanom
Zdielať na

Kiska pred voľbami dohovára občanom

BRATISLAVA / Už o tri dni budú komunálne voľby. Prezident Andrej Kiska preto v stredu predpoludním vyzval ľudí, aby využili svoje právo a prišli k volebným urnám.

Prezident Andrej Kiska sa zúčastní na komunálnych voľbách a občanov vyzýva, aby tiež obetovali polhodiny svojho času a v sobotu išli k volebným urnám. "V sobotu určite pôjdem voliť. Pôjdem voliť preto, lebo si neviem dosť dobre predstaviť, že by som ignoroval voľby, ktorých výsledok sa bezprostredne dotýka môjho života a týka sa verejného priestoru, v ktorom žijeme," vyhlásila hlava štátu.

"Pozerajme sa okolo seba a zamyslime sa nad tým, ktorý kandidát na primátora či poslanca, už niečo dobré pre obec a mesto urobil. Alebo, ktorý ma predpoklady, energiu, chuť a vôľu na to, aby to počas štyroch rokov urobil," vyhlásil Andrej Kiska.

"Zvážme, čo je to za človeka, aké s ním ľudia majú skúsenosti, čo robí a s akými výsledkami. Či sa angažuje za dobrú vec aj inokedy, ako pár týždňov pred voľbami," dodal.

Už o tri dni budú komunálne voľby. Prezident republiky Andrej Kiska v stredu predpoludním vyzval ľudí, aby využili svoje právo a prišli k volebným urnám. Pozrite si priloženú reportáž Petra Petrusa:

Vidíme výsledok

Situácia v regiónoch nie je podľa Kisku všade na Slovensku rovnaká. Sú mestá a obce, ktorým sa darí dobre a naopak, sú samosprávy, kde je podľa prezidenta najvyšší čas na zmenu, "Ale všetky samosprávy majú jedno spoločné. Výsledok toho, ako si vyberieme v komunálnych voľbách, vidíme každý deň, keď vyjdeme z domu," dodal.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy