Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien
Zdielať na

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien

PARTIZÁNSKE / Viacero domov, záhrad, kultúrny dom i pohostinstvo v mestskej časti Partizánskeho Návojovce vytopilo v sobotu 4. mája po 15-minútovej prietrži mračien. Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity. Informoval o tom v noci na nedeľu primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Dodal, že zatopilo i súkromnú firmu, spadla aj časť ich plotu. "O všetkom je informovaný okresný úrad," ubezpečil Božik. Šéf radnice avizoval, že v nedeľu budú Technické služby mesta čistiť tamojšie ulice i chodníky. "Polia nad Návojovcami sú ešte bez obilnín, a tak prívalový dážď nemalo čo zastaviť. Stiahol veľkú časť blata do suchého poldra a upchal ho. To spôsobilo, že nebola adekvátna regulácia prítoku prívalovej vody a tá vytopila časť Návojoviec," vysvetlil.

K prietrži mračien nad mestskou časťou Partizánskeho došlo v sobotu večer. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel, v mestskej časti zasadal krízový štáb. S odstraňovaním následkov prietrže pomáhali hasiči aj obyvatelia.

Vytopené pivnice, záhrady a množstvo blata na ceste. Z polí sa valilo toľko vody, že polder, ktorý tu vybudovali aby ich pred povodňami ochránil sa zaplnil v priebehu niekoľkých minút. Všetka voda tak tiekla do záhrad a domov. "Z tých polí sa to valilo. Na ceste bolo 40 cm vody," opísal obyvateľ Návojoviec.

Vytopilo dokonca aj miestnu krčmu. "Krčma sa volá ponorka a práve vytopilo ponorku. Musíme to pretesniť," uviedol Patrik Lettrich, majiteľ zatopenej krčmy. Trvalo to niekoľko minút, no napriek tomu voda napáchala aj škody. "Škody budú určite. Nábytok, technika, výčapy, automaty," dodal Lettrich. Ľudia čerpali vodu z pivníc a čistili ulice do neskorej noci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy