Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Útok medveďa: Po tom, čo zaútočil na ovcu, zásahový tím monitoruje okolie
Zdielať na

Útok medveďa: Po tom, čo zaútočil na ovcu, zásahový tím monitoruje okolie

PORUBA / Medvede na Hornej Nitre dali o sebe opäť vedieť. Jeden útočil v obci Poruba neďaleko Prievidze. Roztrhal a zožral tam barana. V minulosti v okolí zaznamenali niekoľko útokov, dokonca aj na človeka. Tentoraz sa medveď objavil priamo v dedine.

K incidentu došlo v pondelok (6. 5.) v skorých ranných hodinách v Porube v okrese Prievidza. Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR v blízkom okolí nainštaloval fotopasce a lokalitu bude monitorovať. "Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR - tím Ponitrie bol na mieste, vykonal obhliadku lokality a potvrdil škodu spôsobenú medveďom hnedým," ozrejmila manažérka pre komunikáciu ŠOP SR Kristína Bocková.

Medveď podľa nej strhol v intraviláne obce chovateľovi jednu ovcu. "Aktuálne zásahový tím ŠOP SR v blízkom okolí nainštaloval fotopasce a bude lokalitu monitorovať. ŠOP SR má zároveň s miestnym poľovníckym združením podpísanú aj zmluvu o spolupráci, na základe ktorej spoločne navrhnú ďalší postup," doplnila. Obec zverejnila upozornenie pre občanov a návštevníkov, v ktorom ich vyzýva k zvýšenej opatrnosti najmä vo večerných a skorých ranných hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy