Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Len kúsok od detí. Medveď pobehoval pri ohrade s koňmi
Zdielať na

Len kúsok od detí. Medveď pobehoval pri ohrade s koňmi

KOLONICA / je to už divočina - to sú slová starostu obce Kolonica, ktorému ľudia nahlásili výskyt medveď priamo pri rodinných domoch. Hlasný rev šelmy sa ozval len pár metrov od detí, ktoré sa v tom čase vozili na poníkovi.

​Stalo sa to na poludnie, dospelí brali deti na ruky a rýchlo sa rozutekali za brány svojich domov. Medveď sa podľa nich pohyboval popri ohradenej lúke, kde jedna z rodín chová kone. V tom čase sa na poníkovi vozili deti vo veku 3 a 5 rokov. "Oni boli s koníkmi na záhrade a zrazu bežali, že je tu medveď," uviedla matka detí.

Pozemok, kde sa kone pasú je zabezpečený elektrickou ohradou. S deťmi tam bola aj ich stará mama a ďalšie 7-mesačné vnúča. Bolo poludnie a medveďa takto blízko pri rodinných domoch nik nečakal. "Jasné, že som nestratila duchaprítomnosť, každá babka by hneď brala deti a vnúčatá. Oni sa veľmi boja ešte aj teraz, babka, ja tam nechcem ísť, veľmi sa boja," spomenula majiteľka koní a babka detí.

"Do areálu sa chcel dobyť medveď, ale neprekonal elektrický oplotok. Ten medveď tu reval, ľudia spanikárili a začali utekať, aj kone za nami," informoval starosta obce Matúš Leňo. Majiteľka koní hovorí, že rev medveďa bol hlasný a sprevádzaný silným rachotom. Jeden zo susedov ho uvidel, keď utekal smerom do lesa. Ide o frekventovanú oblasť, kam prichádza najmä v letných mesiacoch množstvo ľudí a kde sa nachádza aj športový areál. "A on bol hneď tu, pri ceste v tých kríkoch, takže to bol dosť silný zážitok," dodal Leňo.

Lokalita je mimoriadne obľúbená medzi turistami, hubármi aj miestnymi. "Videli aj medvedicu s malými pri observatóriu. Po zmonitorovaní situácie bol incident vyhlásený aj v obecnom rozhlase," dopĺňa starosta. "V najbližších dňoch sa chystáme navštíviť hlásenú lokalitu, po obhliadke dohodneme ďalší postup," vyhlásil hovorca Zásahového tímu medveďa hnedého Jozef Zima. Podľa zásahového tímu bude potrebné určiť aj to, či má medveď v blízkosti obce brloh alebo ide o migrujúceho jedinca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy