Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO: Namiesto svadby im zorganizovali už šiesty spomienkový koncert
Zdielať na

VIDEO: Namiesto svadby im zorganizovali už šiesty spomienkový koncert

GREGOROVCE / Bolo to 5. mája, teda presne v deň, keď si mali Ján a Martina povedať svoje "áno". Na koncerte vystúpili kapela Korben Dallas a speváčka Katka Koščová s hudobníkom Danielom Špinerom. Do diskusie okrem rodičov zavraždených mladých ľudí prijal pozvanie aj policajný vyšetrovateľ, ktorý viedol tím Kuciak.

Martina Kušnírová a Ján Kuciak mali spojiť dve rodiny, ich svadba sa však nikdy neudiala. Koncert sa konal v areáli základnej školy, kde mladá archeologička chodila ako dieťa do školy. Dátum 5. máj si mladí ľudia vybrali ako dátum svojej svadby. Martinu obliekli do svadobných šiat ale preto aby ju odprevadili na druhý svet. Na spomienkovom koncerte odznela aj báseň, ktorú Janko napísal Martine.

"Si netrpezlivá jak voda v plameni, no za nič na svete by som ťa nemenil," číta otec Jána Kuciaka Jozef Kuciak. Gregorovce na východe Slovenska. Odtiaľ pochádzala zavraždená snúbenica zavraždeného novinára. Koncert sa odohral v záhrade základnej školy, ktorá je naproti cintorína, na ktorom je pochovaná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy