Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragické ráno: Pri nehode prišiel o život cyklista, ktorého zachytilo osobné auto
Zdielať na

Tragické ráno: Pri nehode prišiel o život cyklista, ktorého zachytilo osobné auto

ŽARNOVICA / Tragické ráno mali na strednom Slovensku. Pri nehode prišiel o život starší cyklista. Na hlavnej ceste v Žarnovici ho v pondelok (6. 5.) zachytilo osobné auto. Záchranári mu už pomôcť nedokázali, ťažkým zraneniam podľahol na mieste.

Nehoda sa stala v pondelok ešte pred siedmou ráno. Úsek, kde k tragédii došlo, bol ťažko prejazdný, dopravu riadila polícia. Podľa policajných informácií 35-ročný vodič osobného auta zachytil 59-ročného muža. Ten kráčal popri krajnici a tlačil bicykel. Je to úsek cesty, kde nie je ani chodník. Muž mal na sebe reflexnú vestu.

​​Vodič auta sa po nočnej vracal domov a podľa polície ho za volantom premohla únava. V dôsledku mikrospánku stratil nad autom kontrolu a nešťastne zachytil muža pred sebou. Ten práve išiel do práce, bicykel tlačil, lebo pre chýbajúci chodník či úzku krajnicu to zrejme pokladal za bezpečnejšie. Náraz bol však silný, na aute zostalo rozbité čelné sklo aj preliačená kapota.

Muža po zrážke odhodilo na zem. O jeho život bojovali záchranári, žiaľ zraneniami boli natoľko vážne, že im podľahol na mieste. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, dopravní policajti preto na mieste zaisťovali všetky stopy.

Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie, do vyšetrovania pribrali aj znalcov z odboru dopravy a zdravotníctva, ktorých posudky budú dôležité.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy