Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ivan Gazdík (48) pokoril Oravskú priehradu. Chystá sa na Dunaj
Zdielať na

Ivan Gazdík (48) pokoril Oravskú priehradu. Chystá sa na Dunaj

ORAVSKÁ PRIEHRADA / 16°C vo vode, no ani to ho neodradilo. Ivan Gazdík na okrúhle 60. výročie Oravskej priehrady ju celú bez oddychu preplával. Vody priehrady mu síce dali zabrať, no na jeden šup zvládol 17 kilometrov... Ako prvý Slovák má pritom za sebou aj Gibraltár či Lamanšský prieplav.

16°C, búrka aj krúpy

Ivan Gazdík sa len tak nevzdáva. Tento rok plánuje turné po slovenských priehradách. A začína presne na narodeniny Oravskej priehrady preplávaním tejto vodnej nádrže. "Tento rok má Oravská priehrada okrúhle výročie 60, tak budeme plávať k jej narodeninám," komentuje Gazdík.

A hoci bola ráno teplota vzduchu prijateľná, voda priehrady Gazdíka privítala chladnými 16-timi stupňami. Diaľkového plavca navigoval celý čas kamarát na člne. "Priemerná rýchlosť 3,2 kilometra. Ako mu vydá, aké sú prúdy," povedal na plavca kamarát Martin Mikuška.

Na rade je Dunaj!

Gazdík neostal ani počas náročnej plavby hladný. Konzumoval, čo tuba dala. Po 6 hodinách doplával do Námestova a na konte mal o 17 kilometrov viac. No to neboli všetky prekvapenia, ktoré Gazdíkovi priehrada pripravila. "Potešil" sa aj búrke s krúpami.

"Bolo to dneska dosť tvrdé. Zažili sme slnečné počasie, krúpy, búrka, veľké vlny," smeje sa Gazdík. Toto však nie je koniec. O dva týždne sa chystá pokoriť aj Dunaj a bez prestávky preplávať 103 kilometrov!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy