Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na Oravskej priehrade sa utopil Igor (†24)
Zdielať na

Na Oravskej priehrade sa utopil Igor (†24)

NÁMESTOVO / Horúčavy udreli aj na inak chladnú Oravu. Lekári už s predstihom vystríhali pred zvýšenou fyzickou aktivitou na slnku, či nebezpečím náhleho ochladenia organizmu pri kúpaní sa v jazerách. A práve na to zrejme doplatil 24-ročný Námestovčan Igor. Išiel so zaplávať do Oravskej priehrady, no z vody už nevyšiel. Stal sa prvou tohoročnou obeťou našej najväčšej vodnej nádrže.

Igor bol dlhší čas pod vodou

"Chalan bol dlhší čas pod vodou, vyše 5 minút," hovorí jeden zo svedkov. Igor sa zrejme do vody išiel osviežiť. Z ničoho nič sa začal topiť. Mladí ľudia skočili za ním do vody, podľa našich informácií ho našlo dievča v nie veľmi hlbokej vode.

"Operačný z tiesňovej linky poskytol volajúcim rady na resuscitáciu po telefóne, zostal s nimi na linke do príchodu záchranárov," potvrdil Jozef Minár z operačného strediska ZZS.

Presnú príčinu určí až pitva

Žiaľ, ani lekárom sa mladého muža nepodarilo oživiť. Presnú príčinu smrti určí až súdna pitva. Lekári radia, aby sme nezanedbávali pitný režim a boli opatrní pri vstupe do chladnej vody.

"Môže sa následkom prehriatia organizmu pri skoku do studenej vody dôjsť k akútnej zástave srdca," doplnil lekár Andrej Kubašek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy