Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Potápači našli aj telo Sofie (†12). Akcia sa skončila
Zdielať na

Potápači našli aj telo Sofie (†12). Akcia sa skončila

JELKA / Po niekoľkých dňoch pátrania po Sofii a Lukášovi na Malom Dunaji nastal posun. Po tom, ako polícia rozvírila hladinu člnmi, Dunaj vyplavil telo Lukáška a krátko po 19tej aj Sofiu.

Chceli sa po škole okúpať

V stredu, počas kúpania spolužiakov na Malom Dunaji neďaleko Jelky, stiahol pod vodu silný prúd Lukáša a Sofiu s ďalšími dvoma spolužiakmi. "My sme išli do tej najhlbšej vody a toho chlapca a to dievča to vtiahlo dovnútra. Sofia a Lukáš sa volali, to boli spolužiaci. My sme sa po škole išli kúpať," to sú slová zachránenej žiačky z Malého Dunaja, ktorá sa spolu s tromi ďalšími kamarátmi rozhodla po škole okúpať.

Deti boli chvíľu pri brehu, no potom sa nechali unášať prúdom. To je moment, ktorý deti, nevediace poriadne plávať, osudovo podcenili. Šťastím v nešťastí ešte bolo, že okolo plávali vodári, tým sa podarilo dve dievčatká, ktoré sa zachytili o konáre stromov a drevené mólo, zachrániť. Sofiu a Lukáša však už spod hladiny nevytiahli.

Najväčšia pátracia akcia na Malom Dunaji

Pátracia akcia pokračovala aj vo štvrtok a piatok. Ide o najväčšiu pátraciu akciu na Malom Dunaji. Príčinou je takmer nulová viditeľnosť v mútnej vode, ktorú prehľadávajú len hmatom. Oba brehy zase prehľadáva 5 člnov, dobrovoľník zo vzduchu na lietadle pomáha v pátraní.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy