Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sofiu (12) a Lukáša (12) zatiaľ nenašli, nádej je minimálna
Zdielať na

Sofiu (12) a Lukáša (12) zatiaľ nenašli, nádej je minimálna

JELKA / Vo štvrtok pokračuje zatiaľ bezvýsledné pátranie po dvoch od stredajšieho popoludnia nezvestných 12-ročných deťoch Sofii a Lukáškovi. Počas kúpania so spolužiakmi na Malom Dunaji neďaleko Jelky ich totiž asi po kilometri stiahol pod vodu silný prúd! Dve z detí vodári dokázali zachrániť. Po Sofii a Lukáškovi však naďalej pátrajú.

Lukáš a Sofia stále nezvestní

"My sme išli do tej najhlbšej vody a toho chlapca a to dievča to vtiahlo dovnútra. Sofia a Lukáš sa volali, to boli spolužiaci. My sme sa po škole išli kúpať," to sú slová zachránenej žiačky z Malého Dunaja, ktorá sa spolu s tromi ďalšími kamarátmi rozhodla po škole okúpať.

Deti boli chvíľu pri brehu, no potom sa nechali unášať prúdom. To je moment, ktorý deti, nevediace poriadne plávať, osudovo podcenili. Šťastím v nešťastí ešte bolo, že okolo plávali vodári, tým sa podarilo dve dievčatká, ktoré sa zachytili o konáre stromov a drevené mólo, zachrániť. Sofiu a Lukáša však už spod hladiny nevytiahli.

Pátranie pokračuje aj vo štvrtok

Po telefonáte na 112-tku sa okamžite spustila veľká pátracia akcia. Do večerných hodín záchranári spolu s potápačmi prehľadávali hladinu a oba brehy Malého Dunaja, večer sa k nim pridali aj rodinní príslušníci nezvestných detí. Tí stále veria, že ich deti sú nažive. "Dúfame, že sa nájdu, nech boh dá, že sa nájdu." V čase, keď záchranári poobede ešte pátrali po deťoch, ich rodičia boli údajne v práci a o ničom nevedeli.

Vo štvrtok od ôsmej ráno sa záchranári vrátili na miesto a pátranie po deťoch pokračuje ďalej. Na miesto dorazil aj pes Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia, vycvičený na vyhľadávanie utopených osôb. Opäť označil v toku Malého Dunaja za Jelkou dve miesta, kde by sa mali telá detí nachádzať, potápačom sa ich však napriek tomu nepodarilo nájsť.

Najväčšia pátracia akcia na Malom Dunaji

Príčinou je takmer nulová viditeľnosť v mútnej vode, ktorú prehľadávajú len hmatom. Oba brehy zase prehľadáva 5 člnov, dobrovoľník zo vzduchu na lietadle pomáha v pátraní.

Ide vlastne o o najväčšiu pátraciu akciu, aká sa kedy na Malom Dunaji vykonávala, deti hľadajú dobrovoľníci aj miestny aeroklub... Vo štvrtok pokračuje pátranie až do večerných hodín, podľa rozhodnutia hasičov v štábe sa hľadať deti chystajú dovtedy, kým ich nenájdu.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Ďalšie informácie zisťuje aj reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy