Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ľudia sa prizerali, ako sa Roman (16) topí, tvrdí kamarát
Zdielať na

Ľudia sa prizerali, ako sa Roman (16) topí, tvrdí kamarát

KOLÁROVO / Pravdepodobne kŕč spôsobil, že sa popoludní z rieky Váh v Kolárove už viac nevynoril z vody len 16-ročný Roman. Kamarát sa ho snažil vytiahnuť na hladinu, avšak neúspešne. Náhodní okoloidúci z brehu sa vraj len prizerali.

Roman dostal zrejme kŕč

Dvaja kamaráti sa chceli ochladiť vo vodách Váhu. Kým kamarát 16-ročného Romana, ktorý sa do Kolárova s rodičmi prisťahoval z Veľkého Krtíša len prednedávnom, rýchlo preplával k hrádzi z kameňov a posadil sa na ne, Roman si plávanie užíval.

"Sám išiel do vody, plával a potom sa potopil. Chceli sme mu pomôcť, ale už sa nedalo. Boli tam aj ľudia, ale nikto mu nepomohol. Povedali, že nikto nič nevidel," hovorí Romanov kamarát.

Na miesto preto ihneď zavolali hasičov aj policajtov, tí z člnov začali okamžite prehľadávať rieku. "Svedkovia povedali, že ho vraj videli v týchto miestach.  Spravili sme obhliadku celého miesta, asi 5 kilometrov dole prúdom, bohužiaľ, nikoho sa nám nepodarilo zatiaľ nájsť," vraví veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Kolárove Jozef Tutko.

Hladina Váhu je nad normálom

Neskôr vyšlo najavo, že kamarát Romana si nebol istý, či smerom k mostu skutočne videl svojho kamoša vynoriť sa na chvíľu z vody alebo nie. Roman bol vraj dobrý plavec, v chladnej vode dostal zrejme kŕč.

Potápači sa najprv snažili motorovým člnom zvíriť hladinu na mieste, kde sa Roman topil. "Ešte vždy presahuje približne asi 4 metre, takže podľa mňa tá práca bude dosť náročná aj pre potápačov," uzavrel veliteľ zásahu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy