Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Za vyhrážanie plynovou zbraňou ide do väzby. Chcel sa vlámať k žene do domu
Zdielať na

Za vyhrážanie plynovou zbraňou ide do väzby. Chcel sa vlámať k žene do domu

MALACKY / Muž (30), ktorý sa na Nový rok v Stupave vyhrážal žene zabitím ide do väzby. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu v Malackách. Rozhodnutie nie je definitívne. Na čin, ktorý obvinený spôsobil si vôbec nepamätá.

​K incidentu došlo v pondelok večer na Hlavnej ulici v Stupave. 30-ročný Ivan sa pod vplyvom alkoholu najskôr pokúšal dostať do bytu k žene s ktorou mal mať osobný spor. Keď ho nepustila dnu, vyhrážať sa jej mal plynovou zbraňou. Následne ušiel domov, kde sa zabarikádoval a odmietol policajtom otvoriť. Pri pokuse úteku z domu sa odmietol vzdať. Policajti preto použili varovné výstrely.

Jeho okolie tvrdilo, že užíva drogy. V dome mu našli chladné zbrane. "Prijal možnosť nejakého ambulantného vyšetrenia prípadnej závislosti, je ochotný sa podrobiť znaleckému dokazovaniu aj vyšetreniu," uviedol Jozef Obert, obhajca obvineného. Prokurátor mužovi, ktorý mal v minulosti problémy so zákonom navrhoval väzbu. Pred sudcom svoje konanie oľutoval, no nepomohlo.

"Okresný súd Malacky vzal obvineného a to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby to je z dôvodnej obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti," priblížil Pavol Adamčiak, hovorca Krajské súdu v Bratislave. Voči rozhodnutiu podal obvinený sťažnosť a konečné slovo tak bude mať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy