Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vykradnuté autá začali horieť. Mesto chce nainštalovať nové kamery
Zdielať na

Vykradnuté autá začali horieť. Mesto chce nainštalovať nové kamery

BRATISLAVA / V bratislavskom Novom meste horeli autá. Na parkovisku vyčíňal neznámy zlodej. Počas vykrádania začalo jedno z vozidiel horieť. Policajti predbežne vyčíslili škodu na desaťtisíc eur.

Autá išli do šrotu

Rozsiahly požiar vypukol v jednom z areálov v blízkosti frekventovanej križovatky Bojnická-Vajnorská. Neznámy zlodej sa rozhodol vykradnúť v ňom zaparkované autá. Podľa polície je možné, že jedno z vozidiel úmyselne podpálil. Oheň sa neskôr rozšíril aj na vedľa stojace autá rôznych značiek. Spolu malo zhorieť až osemnásť áut a ďalších dvadsaťtri malo byť poškodených následkom vykrádania. V tomto areáli sú totiž autá, ktoré idú do šrotu.

Pozemok, na ktorom vrakovisko stojí, patrí magistrátu hlavného mesta"Je to spôsob ako obyvateľom pomáhame procesne riešiť zošrotovanie nepojazdných vozidiel, aby neostávali na sídliskách, vo verejnom priestore, kde jednak zaberajú parkovacie miesta, ale rovnako predstavujú aj nebezpečenstvo a environmentálnu záťaž," uviedol Peter Bubla, hovorca magistrátu hlavného mesta.

Mesto bude inštalovať kamery

"Celková spôsobená škoda je predbežne vyčíslená na desaťtisíc eur. Poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Bratislava"Z našej strany bude podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za poškodzovanie cudzieho majetku," dodal Bubla. Aby sa na tomto pozemku a v jeho bezprostrednom okolí zvýšila bezpečnosť, mesto sem plánuje nainštalovať kamery. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy