Polojasno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nehoda kamióna zamestnala aj enviropolíciu. Vytieklo z neho stovky litrov nafty
Zdielať na

Nehoda kamióna zamestnala aj enviropolíciu. Vytieklo z neho stovky litrov nafty

SPIŠSKÁ ŠTVRTOK / O prípad havarovaného kamióna na diaľnici za Levočou sa zaujímala aj enviropolícia. Pri nehode kamióna totiž vytiekli do odvodňovacieho žľabu aj stovky litrov nafty. Ukrajinský vodič napokon zaplatil pokutu.

Stalo sa to na severnej D1 za Levočou. Pred výjazdom z diaľnice na Spišský Štvrtok. Vodič niekoľkotonového kolosu sa mal priznať, že zaspal za volantom. Kolesami sa dostal mimo cesty a následne ho stiahlo do odvodňovacieho žľabu. Kamión sa prevrátil na bok a oprel sa o svah. Predtým ako kamión odtiahli, museli kompletne celý náklad preložiť ručne.

Nehoda zamestnala aj enviropolíciu

​Na prvý pohľad banálna nehoda však okrem záchranných zložiek a asistenčnej služby zamestnala aj enviropolíciu. Z havarovaného kamióna totiž vytieklo takmer 300 litrov pohonných látok do odvodňovacieho kanála popri ceste.

"Môžeme potvrdiť, že v tejto veci boli kontaktovaní príslušníci enviropolície. Po preverení prípadu vyšetrovateľ dospel k záveru, že nedošlo k spáchaniu úmyselného trestného činu," priblížila hovorkyňa prezídia PZ SR Denisa Bárdyová. 

Pri odťahu kamióna musela asistovať ťažká technika. Časť diaľnice bola v tom čase uzavretá. Poškodený nábytok sa vrátil späť na Ukrajinu. To, čo sa nepoškodilo, smerovalo ďalej do Nemecka. Vodičovi ostala na túto udalosť spomienka aj v podobe pokuty. "Vodičovi bola za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená bloková pokuta vo výške 50 eur, ktorú zaplatil v hotovosti na mieste," dodala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy