Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kamión s nábytkom havaroval na diaľnici. Vodič údajne zaspal
Zdielať na

Kamión s nábytkom havaroval na diaľnici. Vodič údajne zaspal

LEVOČA / Kamión plne naložený nábytkom havaroval na diaľnici medzi Levočou a Popradom. Časť nákladu sa poškodila. Vodičovi sa našťastie nič nestalo. Viac ako dvadsať ton nábytku museli prekladať ručne.

"Boli sme privolaní k nehode kamiónu," informoval Jaroslav Kučerov zo Slovakassistance. Stalo sa to na severnej D1 za Levočou. Pred výjazdom z diaľnice na Spišský Štvrtok. Vodič niekoľkotonového kolosu sa mal priznať, že zaspal za volantom. Kolesami sa dostal mimo cesty a následne ho stiahlo do odvodňovacieho žľabu. Kamión sa prevrátil na bok a oprel sa o svah. 

Nábytok bol čiastočne poškodený

"Kamión viezol približne 23 ton nábytku z Ukrajiny do Nemecka. Tovar bol čiastočne poškodený, vráti sa späť na Ukrajinu," priblížil Kučerov. Pri nehode došlo k úniku asi 200 litrov nafty, ktorá tiekla do odvodňovacieho žľabu. Na diaľnici zasahovali aj hasiči. Viac ako dvadsať ton nábytku museli pracovníci asistenčnej služby prekladať ručne. I keď sa časť nákladu poškodila, vodičovi sa našťastie nič nestalo.

K odťahu kamióna museli povolať ťažkú techniku. Časť diaľnice museli uzavrieť, premávka bola smerom na Poprad obmedzená do jedného jazdného pruhu. Poškodený nábytok sa vrátil späť na Ukrajinu. To čo sa nepoškodilo, smerovalo ďalej do Nemecka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy